India. Copil blocat într-un puţ timp de patru zile
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Echipele de intervenţie din India încercau luni să salveze un băiat de doi ani rămas captiv de aproape patru zile într-un puţ dezafectat din statul Punjab, informează AFP. 

Fatehvir Singh a căzut joi într-un puţ ce are adâncimea de 33 de metri şi diametrul de 23 de centimetri în timp ce se juca pe un teren aflat în proximitatea locuinţei sale, în districtul Sangrur, a declarat pentru AFP Vijay Inder Singla, membru în adunarea legislativă locală.

'Puţul era acoperit cu un sac de nisip, dar se pare că băiatul a mers peste el, a alunecat şi a căzut în interior', a relatat oficialul indian. Un elicopter al echipajelor de Urgenţe a fost pus la dispoziţia municipalităţii, iar mai multe macarale şi excavatoare au fost trimise la faţa locului, a adăugat el. Agenţii de intervenţie încearcă să insereze în sol un furtun cu diametrul de un metru în paralel cu puţul, pentru a ajunge la adâncimea la care se găseşte copilul. Autorităţile nu au nicio informaţie despre starea în care se află băiatul. În puţ au fost introduse un tub cu oxigen şi o cameră video.

'Sperăm ca peste câteva ore să putem să îl reperăm pe băiat', a declarat Vijay Inder Singla. În 2006, un băiat de şase ani a fost scos în viaţă dintr-un puţ din statul Haryana, în apropiere de capitala ţării, New Delhi, după eforturi ale comunităţii locale, ce au durat 48 de ore. Salvarea lui a fost transmisă în direct de posturile de televiziune prin satelit. În martie, un copil de un an şi jumătate a fost de asemenea salvat dintr-un puţ din Haryana după aproape două zile de eforturi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel