India a autorizat în regim de urgenţă pastila anti-COVID-19 Merck şi alte două vaccinuri
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay
India a autorizat în regim de urgenţă pastila anti-COVID-19 dezvoltată de Merck şi alte două vaccinuri împotriva noului coronavirus, respectiv Covovax și Corbevax. 

India a emis o aprobare în regim de urgenţă pentru Molnupiravir, pastila anti-COVID-19 dezvoltată de grupul farmaceutic Merck, precum şi pentru două noi vaccinuri împotriva noului coronavirus - Covovax, produs de Serum Institute of India, şi Corbevax, creat de Biological E -, a anunţat ministrul Sănătăţii din această ţară printr-un mesaj publicat marţi pe Twitter, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Molnupiravir va fi produs în India de 13 companii şi va putea fi utilizat în regim de urgenţă pentru tratarea pacienţilor adulţi diagnosticaţi cu COVID-19, a precizat ministrul indian Mansukh Mandaviya.

La începutul acestui an, mai mulţi producători de medicamente, inclusiv Aurobindo Pharma, Cipla şi Sun Pharmaceuticals, au semnat un contract de licenţă voluntară şi non-exclusivă cu grupul Merck pentru a produce şi a livra Molnupiravir în India. Săptămâna trecută, Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a emis o aprobare privind utilizarea în regim de urgenţă a medicamentului Molnupiravir pentru tratarea formelor uşoare şi moderate de COVID-19 la pacienţi adulţi.

Luni, comitetul de experţi din cadrul Organizaţiei Centrale pentru Controlul Standardelor de Medicamente din India a recomandat aprobarea în regim de urgenţă pentru Molnupiravir, Covovax şi Corbevax.

India încearcă în această perioadă să îşi crească proviziile de oxigen medical şi să îşi consolideze infrastructura medicală pentru a limita o posibilă creştere a numărului cazurilor de COVID-19 cauzate de varianta Omicron.

India a administrat 1,43 miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID-19

Până în prezent, India a administrat 1,43 miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID-19, iar mai mult de 839 de milioane de persoane din totalul populaţiei adulte din această ţară a fost vaccinată cu cel puţin o doză.

Autorităţile indiene intenţionează să administreze doze de supra-rapel ca măsură de precauţie angajaţilor din prima linie a sistemului medical şi celor din centrele de asistenţă medicală începând din data de 10 ianuarie. Totodată, vaccinarea rezidenţilor indieni din grupa de vârstă 15-18 ani va începe pe 3 ianuarie.

Experţii din sectorul medical afirmă că India trebuie să îşi dubleze ritmul de vaccinare, iar unele dintre statele indiene au impus interdicţii privind circulaţia pe timp de noapte şi alte restricţii ca măsură de precauţie înainte de sărbătorirea Anului Nou, pentru a preveni o creştere bruscă a infectărilor şi pentru a evita repetarea situaţiei din vara acestui an, când un val devastator de infectări a provocat zeci de mii de decese. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel