Independenţa Justiţiei: Un steag uriaş al UE, în Piaţa Victoriei, Timişoara
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Un steag uriaş al Uniunii Europene a fost desfăşurat, miercuri seara, în Piaţa Victoriei din Timişoara, fiind adus de doi români din diaspora care au fost întâmpinaţi de zeci de persoane, multe dintre acestea purtând banderole cu inscripţia #rezist sau drapelul României.

Laurenţiu Ştefănescu, unul dintre reprezentanţii Iniţiativei Timişoara, coorganizator al acţiunii 'Aducem Steagul Înapoi', a explicat că evenimentul reprezintă o campanie iniţiată de un grup de români din Diaspora, care susţin 'lupta românilor împotriva corupţiei şi pentru o Justiţie independentă'.

'Este ideea colegilor noştri din Zurich, Milano şi Munchen de a aduce steagul european prin mai multe capitale şi în România, urmare a unei observaţii pe care au făcut-o ei, dar şi noi toţi, anume că steagul european lipseşte mai nou din cancelaria guvernamentală şi de la toate evenimentele publice pe care guvernul român le are. Am vrut să reamintim Guvernului Dăncilă că suntem un stat european, că facem parte din comunitatea europeană, iar lucrul acesta aşa va rămâne, chiar dacă unii dintre ei vor să ne scoată din Europa şi să ne ducă în sfera de influenţă a Rusiei', a susţinut Laurenţiu Ştefănescu.

Potrivit acestuia, steagul UE, de patru pe şapte metri, va fi purtat mai departe spre Bucureşti, unde este programat să ajungă în data de 6 martie, când va avea loc şi un marş pentru apărarea independenţei Justiţiei.

[citeste si]

'Prin acţiunea 'Aducem Steagul Înapoi', se alătură într-o manieră inedită celor de acasă, care protestează pentru o Românie modernă, pentru reformarea clasei politice şi pentru susţinerea luptei anticorupţie. (...). Diaspora trimite acum spre România marele drapel UE, ca semn al unităţii civice româneşti în jurul valorilor europene şi ca simbol al protecţiei împotriva abuzurilor de putere ale actualei coaliţii de guvernământ', mai transmit organizatorii campaniei.

Iniţiativa Timişoara este membră a reţelei civice naţionale Contract România, federaţie formată prin asocierea a 6 ONG-uri din Timişoara (Activ Civic, ACUMA, Organizaţia Studenţilor din Universitatea Timişoara OSUT, Yacht Club Timişoara, Asociaţia Culturală Ariergarda, Trei Compas). AGERPRES / (AS - autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel