Independență Catalonia. Liderul Puigdemont, avertisment pentru Madrid
Autor: Bogdan Bolojan | Publicat pe: 04 oct 2017, 08:42
WhatsApp
Proteste Catalonia
Proteste Catalonia
Puigdemont a declarat că o reacție de opoziție din partea guvernului central ar constitui o "nouă greșeală" care s-ar adăuga unei "lungi liste de erori".

"După fiecare din aceste erori, noi am ieșit întăriți", a spus liderul separatist. "Nu numai pentru că timpul a trecut, ci și pentru că în fiecare săptămână, la fiecare eroare, noi obținem mai mult sprijin din partea societății."

Duminică, la încheierea scrutinului, Puigdemont asigurase că "milioane" de persoane se mobilizaseră pentru a participa la referendumul privind autodeterminarea regiunii, în pofida interzicerii sale oficiale.

Prin această consultare, cetățenii Cataloniei au "dreptul să aibă un stat independent care să ia forma unei Republici", a spus el.

Acest referendum nu fost totuși însoțit de niciuna din garanțiile care însoțesc scrutinurile electorale, statul spaniol controlând întreaga infrastructură care i-ar fi permis să prezinte rezultate credibile. Nicio comisie electorală nu a supervizat organizarea, numărarea voturilor nu a fost transparentă, votul nu a fost secret, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?