Îndepărtează petele de transpirație de pe haine cu trei remedii eficiente. Iată care sunt acestea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Îndepărtează petele de transpirație de pe haine cu trei remedii eficiente. Sursa - Pexels
Îndepărtează petele de transpirație de pe haine cu trei remedii eficiente. Sursa - Pexels
Hainele pe care le purtăm trebuie să fie mereu curate și parfumate. În unele situații, mașina de spălat nu curăță perfect hainele pătate. În plus, mucegaiul din mașina de spălat ne poate distruge țesătura.  

De multe ori ne confruntăm cu pete de transpirație pe haine. Este neplăcut să porți o cămașa care miroase a transpirație. Iar vara, această problema se intensifică. 

Din fericire, bunicile noastre spun că nu este o sarcină imposibil să scapi de petele de transpirație. Este suficient să folosim remedii naturale, care ne oferă haine proaspete și curate.

Trucul bunicii pentru o omletă pufoasă și delicioasă: unge capacul tigăii cu un ingredient secret  

Petele de transpirație, care apar de țesături, sunt o problemă, care nu va dispărea de la sine. De obicei, petele apar din cauza căldurii și umezelii. Însă, petele pot apărea  și din cauza produselor de curățare și a celor de igienă, pe care le folosim.

Dacă folosiți un deodorant, asigurați-vă că nu conține aluminiu. Acest lucru ar putea păta cu ușurință hainele, dacă intră în contact cu transpirația.

Un obicei bun, ar fi să acționezi instantaneu asupra hainelor pătate și urât mirositoare. În primul rând, înmuiați haina într-un lighean cu apă rece. Procedând astfel, veți preveni uscarea petelor și va fi mai ușor să le îndepărtați.

 

Aplică pe ten iaurt și zeamă de lămâie și bucură-te de rezultate: vei avea o față mai luminoasă și mai tânără

 

Dacă ați spălat haina, iar mirosul rămâne, evitați să folosiți uscătorul mașinii se spălat. Atârnați hainele în aer liber, dar numai după ce sunteți siguri că ați eliminat toate petele.

Pentru a scăpa de mirosul neplăcut de transpirație care pătrunde în hainele noastre, puteți proceda în trei moduri diferite.

Articolele din lână trebuie înmuiate timp de 10 minute într-o soluție de apă rece și o lingură de sare grunjoasă. După ce a trecut timpul, hainele pot fi clătite și spălate manual sau delicat în mașina de spălat.

 

Bunicile confirmă că îndepărtarea petelor și a mirosurilor de transpirație de pe haine este ușor cu aceste 3 remedii dovedite.

 

Hainele de mătase ar trebui inițial scufundate, timp de aproximativ zece minute, în apă curată. Apoi,  alte zece minute, într-un lighean cu apă rece și oțet în părți egale. La final, spălați-le și clătiți-le în mod normal.

Îmbrăcămintea sintetică se ține într-un amestec de apă și bicarbonat. O lingură de bicarbonat se adaugă într-un litru de apă. La final spălați hainele și clătiți-le.

Pune folie alimentară în congelator și vei scăpa de straturile de gheață: Încearcă și tu acest truc

 

BONUS: Nu aruncați niciodată tricourile vechi! Sunt o adevărată comoară pentru gospodine. Iată ce puteți face din ele

 

În primul rând, dintr-un tricou drăguț putem coase sacoșe ecologice pentru cumpărături. Doar scoateți mânecile și coaseți partea de jos, apoi aplicați niște mânere confortabile și practice.  Luați sacoșa la magazin și toată lumea o va admira.

Țesătura vechilor tricouri este prețioasă pentru curățarea casei. De fapt, bumbacul moale este cel mai potrivit material pentru a șterge praful, pentru a curăța oglinzile și geamurile.

În funcție de mărimea tricoului, putem face mai multe cârpe. Țesătura  tricourilor este perfectă și pentru îmbrăcarea pernelor. Iarna, tricourile pot fi puse pe pervaz, fiind o piedică în calea aerului rece, care intră prin crăpături.

Planta pe care ar trebui să o ai, neapărat, în casă: aduce fericire, dragoste și bani

 

Tăiați țesătura tricourilor vechi în mai multe benzi, pe care le veți împletiți pentru a crea bentițe originale sau curele, care pot fi purtate cu fuste, blugi sau rochii. Desigur, va fi un accesoriu unic și  personalizat.

Cei pricepuți la croitorie, pot realiza, dintr-un tricou vechi, un top de sport. Veți crea o piesă vestimentară confortabilă, atunci când ieșiți la alergat vara sau când vă antrenați în sală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel