Îndepărtează calcarul din mașina de spălat cu un ingredient comun
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Îndepărtează calcarul din mașina de spălat cu un ingredient comun. Sursa foto: freepik.com
Îndepărtează calcarul din mașina de spălat cu un ingredient comun. Sursa foto: freepik.com
Nicio mașină de spălat nu scapă de depunerile de calcar. De-a lungul timpului, acest inamic generează murdărie, împrăștie mirosuri neplăcute și deteriorează aparatul de uz casnic. 

Dar fără panică! Avem soluția care va curăța temeinic mașina de spălat și o va face ca și nouă. Ai mașină de spălat, dar nu știi cum să o cureți? Află câteva trucuri, care te vor ajuta să o detartrezi cu produse naturale.

Unul dintre trucurile principale este folosirea acidului citric. Dacă mașina de spălat este plină de calcar, poți apela la acidul citric. Acest produs natural este poțiunea magică care o va curăța și îi va păstra performanța.

Cu ce să uzi plantele ca să reziste iernii: un amestec esențial, dezvăluit de grădinari

Acidul citric este  soluția de care aveți nevoie. Acest produs este capabil să dizolve reziduurile de calcar și tartru.

Iată 3 metode de utilizare:

Metoda 1: Toarnă un pahar de acid citric în cuva mașinii de spălat și pornește un ciclu de spălare, fără haine, la 90°C.

Metoda 2: Umple cuva mașinii de spălat cu apă și toarnă aproximativ 200 de grame de acid citric. Lasă-l să acționeze timp de o oră, apoi pornește un ciclu de spălare gol la 90°C.

Metoda 3: Amestecă 1 pahar de acid citric cu o jumătate de litru de apă și toarnă amestecul în cuva mașinii de spălat. Rulează un ciclu de spălare fără haine la o temperatură peste 60°C. Repetă procesul dacă este necesar. Simplu și eficient, nu-i așa?

Salteaua patului va fi igienizată instantaneu: presărați un ingredient din bucătărie și bucurați-vă de rezultat

Cine nu cunoaște numeroasele proprietățile oțetului alb? Un excelent detartrant și dezodorizant, oțetul elimină eficient urmele de calcar, murdăria și mirosurile neplăcute. Face parte din categoria soluțiilor ieftine, prietenoase cu mediul, care sunt bune pentru mașina de spălat.

Vrei să știi cum să folosești oțetul alb în mașina de spălat? Toarnă un pahar de oțet alb în mașina de spălat și pornește un program la 60°C.

Dacă mașina este murdară, cel mai bine toarnă un litru de oțet alb  și 1/3 de pahar de sare grunjoasă. Setează mașina la cea mai ridicată temperatură (90°) și pornește un ciclu de spălare.

De ce gospodinele cu experiență pun sare pe mătură? Trucul practic care îți face viața mai ușoară

 Acidul citric sau oțetul alb nu sunt singurele remedii casnice pentru curățarea mașinii de spălat. Rezultate impecabile pot fi obținute cu un amestec de suc de lămâie și sare. Datorită proprietăților lor de curățare și dezinfectare, aceste produse vor îndepărta calcarul în cel mai scurt timp.

Toarnă  suc de lămâie și un pumn de sare într-o găleată cu apă fierbinte. Toarnă acest amestec în cuva  mașinii. Tot ce trebuie să faci este să începi un ciclu de spălare fără haine.

Amestecă zahăr și oțet: o combinație miraculoasă pentru a economisi bani

Nu în ultimul rând, poți folosi o tabletă pentru mașina de spălat vase. Acest produs, destinat curățării vaselor, îndepărtează radical reziduurile de calcar din mașina de spălat haine.

Pune o tabletă pentru mașina de spălat vase în cuva mașinii de spălat haine. Apoi rulează un program gol la o temperatură ridicată. Curăță în mod regulat filtrele mașinii de spălat pentru a îndepărta depunerile de calcar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel