Indemnizația lunară de creștere a copilului va putea fi executată. Răsturnare de situație la CCR
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 07 apr, 18:31
Pixabay
Curtea Constituțională a admis o hotărâre prin care prevede că urmărirea silită în vederea recuperării poate fi aplicată indemnizaţiei lunare pentru creşterea copiilor. 

Curtea Constituţională a României (CCR) a stabilit, miercuri, că este neconstituţională o prevedere din OUG privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor care se referă la urmărirea silită în vederea recuperării, informează Agerpres. 

„Cu majoritate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art. 20 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor sunt neconstituţionale, cu referire la indemnizaţia pentru creşterea copiilor prevăzută la art. 2 alin.(1) din acest act normativ”, se arată într-un comunicat al CCR transmis AGERPRES.

Dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale au următoarea redactare: "Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu". 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro