Data publicării:

Inculpații din dosarul ”azilul groazei” de la Bărdești (Mureș) rămân în arest preventiv încă 30 de zile

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @freedomz
FOTO: Freepik @freedomz
Cei trei inculpați din dosarul azilului de la Bărdești vor mai sta în arest preventiv încă 30 de zile.

Cei trei inculpați din dosarul privind azilul din Bărdești rămân în arest preventiv încă 30 de zile, după ce Secția penală și pentru cauze cu minori și de familie a Curții de Apel Târgu Mureș a respins, vineri, contestațiile acestora împotriva încheierii Tribunalului Mureș, scrie Agerpres.

În ”dosarul Bărdești”, autoritățile au descoperit la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă ”Căsuţa lu' Min”, din comuna Sântana de Mureş, satul Bărdeşti şapte persoane ţinute la subsolul clădirii, în condiţii improprii. Descoperirea a fost făcută în plin scandal cu ”azilele groazei” de la Voluntari.

”Azi, 1 septembrie 2023, Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie a Curţii de Apel Târgu-Mureş s-a pronunţat asupra contestaţiilor declarate în dosarul nr. 3227/102/2023, cunoscut opiniei publice sub denumirea de 'Dosarul privind azilul din Bărdeşti'. (...)

Încheierea mai sus menţionată este definitivă şi a fost dată în cameră de consiliu. (...) Potrivit extrasului Încheierii penale nr.30CU/DL/1 septembrie 2023, în baza art. 4251 Cod procedură penală şi art. 204 Cod procedură penală, instanţa a respins ca nefondate contestaţiile formulate de inculpatul P.C.I. (cu datele personale), de inculpata P.J. (cu datele personale) şi de inculpatul P.F.-T. (cu datele personale) împotriva încheierii penale nr. 35/DL din data de 24 august 2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Mureş în dosar nr. 3227/102/2023 şi a menţinut încheierea penală atacată”, a precizat Curtea de Apel Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Târgu Mureş la data de 25 august 2023 şi repartizat aleatoriu, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 28 august 2023, ora 12.00, însă cauza a fost amânată la solicitarea avocatului ales al uneia dintre părţi, pentru garantarea dreptului la apărare.

Aceştia vor rămâne în arest preventiv pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 29 august 2023 până la data de 27 septembrie 2023, inclusiv.

Cei trei inculpaţi au fost arestaţi preventiv în data de 30 iulie, după ce poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii DIICOT, au anunţat că au documentat activitatea infracţională a unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane, mai scrie Agerpres.

Citește și: Căsuța Lu’ Min, Bărdești, Mureș - Imagini de groază. Este de-a dreptul șocant în ce condiții au fost găsiți oamenii din azil

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel