Inculpat arestat în lipsă după ce ar fi încercat să determine uciderea jurnalistului Dragoș Boța. Decizia Tribunalului Timiș
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de încercare de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor şi de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Tribunalul Timiş a dispus, vineri, arestarea în lipsă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. În cauză s-a reţinut faptul că la data de 10 septembrie 2019, inculpatul a încercat să determine mai multe persoane să agreseze prin împuşcare un jurnalist (Dragoş Boţa - n.r.) de la o publicaţie online, ca răzbunare pentru articolele compromiţătoare scrise de acesta la adresa sa, arată un comunicat al DIICOT remis, vineri.

În acest scop, i-a predat unuia dintre atacatori, în vederea folosirii în agresiune, o armă de foc semiautomată, calibrul 7,65 mm, promiţând că în cazul aducerii la îndeplinire a solicitării sale îl va recompensa financiar atât pe el, cât şi pe ceilalţi participanţi la agresiune, precum şi că le va oferi arma de foc în mod de gratuit, menţionează comunicatul DIICOT.

Prin actul de sesizare, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Timişoara au solicitat Tribunalului Timiş arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. În cauză au fost instituite măsuri asigurătorii. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş. 

Dragoș Boța a fost la un pas de a fi ucis de o grupare interlopă din Timișoara

Jurnalistul a prezentat imaginea cu pistolul cu care ar fi trebuit să fie împușcat. "Acesta este pistolul cu care trebuia să fiu executat pentru că mi-am permis să dezvălui în ultimii ani legăturile dintre crima organizată din Timișoara și administrația acestui oraș. Un glonț sau poate mai multe pentru că am refuzat să înțeleg mesajul mafiot transmis în iunie 2018” a scris jurnalistul Dragoș Boța pe Facebook.

Deși mărturisește că se aștepte la un nou val de atacuri care să-l vizeze, jurnalistul a spus la acea vreme că va continua să-și facă datoria: ”Voi continua să-mi fac meseria de jurnalist și să dezvălui acest cancer al crimei organizate și corupției care a transformat frumosul oraș al florilor în Mica Sicilie a României. Pentru că oamenii din cetate trebuie să știe ce se întâmplă. Asta este datoria mea ca ziarist - să le spun adevărul. Și asta nu voi negocia niciodată”.  (Vezi știrea AICI

VEZI ȘI Plan de asasinare a jurnalistului Dragoș Boța: "Acum lucrurile se complică!". DIICOT confirmă

VEZI ȘI Lider INTERLOP din Timişoara, ACUZAT că a ordonat UCIDEREA unui JURNALIST

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel