Urmărește emisiunea live
Incredibil în Brașov. Polițist local FALS. Cum a fost descoperit
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ / sursa: Primăria Brașov
Foto cu caracter ilustrativ / sursa: Primăria Brașov
Un bărbat care nu mai era polițist de mai bine de aproximativ 10 ani, dar care se dădea drept cadru activ, a fost prins de polițiști. 

Poliţiştii braşoveni au identificat, marţi, un bărbat care, deşi nu mai este poliţist local de 10 ani, a continuat să poarte haine cu inscripţia acestei instituţii publice, individul fiind depistat după ce imagini cu acesta, fără mască într-un mijloc de transport în comun, au ajuns în spaţiul public, scrie Agerpres. 

"În urma apariţiei în mediul online a unor imagini conform cărora o persoană de sex masculin, îmbrăcată cu uniformă ce prezintă însemnele Poliţiei Locale, se afla într-un mijloc de transport în comun fără a purta mască de protecţie, încălcând astfel prevederile Legii nr. 55/2020, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificări în vederea identificării persoanei în cauză şi stabilirii stării de fapt. În urma activităţilor desfăşurate, astăzi (marţi-n.r.) poliţişti din cadrul Biroului Rutier Braşov, cu sprijinul Poliţiei Locale Braşov, au identificat persoana anterior menţionată ca fiind un bărbat, în vârstă de 46 ani din localitatea Racoş", a precizat IPJ Braşov.

Polițistul nu mai activa încă din 2010



Conform sursei citate, bărbatul a fost identificat în timp ce se afla pe raza municipiului Braşov, purtând şi de această dată, un tricou cu însemnele oficiale ale Poliţiei Locale.

"Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul în cauză nu mai deţine calitatea de poliţist local din anul 2010, neavând astfel dreptul de a purta uniforma acestei instituţii", a mai precizat IPJ Braşov.

Bărbatul este, acum cercetat în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "uzurparea de calităţi oficiale", instrumentat sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel