Incredibil. Doi dintre pompierii care au supravieţuit tragediei de la Mihăileşti au fost concediaţi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
explozie-mihailesti
explozie-mihailesti

Ramon Pătraşcu şi Romeo Baciu, doi dintre pompierii care au supravieţuit exploziei de la Mihăileşti de acum şapte ani au fost concediaţi. După ani de muncă şi riscuri la care s-au expus, au aflat că statul nu mai are nevoie de serviciile lor.

Oficialii de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă susţin că toate posturile de soldaţi şi de gradaţi voluntari, din toată ţara, au fost restructurate. În aceste condiţii, cei doi pompieri, Ramon Pătraşcu şi Romeo Baciu, au primit deja preavizele de concediere.

Drama de la Mihăileşti s-a petrecut în zorii zilei de 24 mai, 2004, când,  un camion care transportă azotat de amoniu de la Combinatul Doljchim Craiova s-a răsturnat pe Drumul European 85, în apropiere de localitatea Mihăileşti, la 32 de kilometri de municipiul Buzău. La scurt timp, azotatul de amoniu a explodat făcând un crater de peste 4 metri adâncime şi alţi zeci de metri lăţime. 18 persoane au murit în urma exploziei, trupurile sfărtecate fiind împrăştiate pe o rază de câteva sute de metri pătraţi. Printre cei decedaţi sau numărat şi şapte colegi ai pompierilor concediaţi acum de către Ministerul de Interne, iar alți patru au suferit răni grave.

La vremea respectivă, după câteva ore de cercetări la faţa locului, Miron Mitrea, ministrul Transporturilor din acea perioadă a dat o dispozţie de acoperire a craterului creat de explozie şi asfaltarea în regim de urgenţă a şoselei, astfel că cercetarea criminaliştilor a fost afectată într-o mare măsură.

După un proces, cu probe insuficiente, condamnările celor implicaţi au fost mai mult modice, iar o sentinţă a Tribunalului Vrancea respingea şi  pretenţiilor civile solicitate pe parcursul procesului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel