Data publicării:

Incredibil! De ce nu mai are Constanța tramvaie. ”Decizie absolut de neînțeles. A fost și ea în rândul lumii”

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp

V-ați fi gândit că un oraș cu infrastructură și tramvaie a renunțat la ele din pix? 

Să ai tramvai da, poate fi mai greu, să prevezi șinele de tramvai, trasee, să achiziționezi tramvaie, poate părea că este mai dificil. Însă, să ai toată infrastructura și tramvaiele fizice și să renunți la ele din pix, pe baza unor supoziții, asta înseamnă să fii... Constanța. 

Cândva, era și Constanța în rândul lumii, o spune chiar primarul Vergil Chițac. Dar, prin anii 2000, cineva s-a gândit că nu mai merge așa, trebuie aerisit bulevardul, trebuie făcut loc mașinilor, așa că a aruncat tot ce era vechi prin oraș, cum ar fi... da, exact tramvaiele. 

Pare că este o glumă, dar realitatea are umor negru. 

Discuția a fost deschisă în contextul în care Uniunea Europeană vrea mai puțină poluare, deci mai puține mașini și mai mult transport în comun. ”Cum încurajăm transportul în comun? Să fim onești: făcând viața grea deținătorilor de autoturisme și viața ușoară celor care vor să călătorească cu transportul în comun” a spus primarul Constanței. Varianta propusă de edil este ideală: ”Ar trebui să fie mult mai simplu pentru dvs. când plecați de acasă să vă suiți într-un autobuz care este direcționat, are bandă dedicată, și ajunge la destinație în 10 minute decât să faceți 20-30-40 de minute cu mașina”. 

Însă, până la ideal, avem realitatea anilor 2000, când Primăria de atunci a spus gata, stop tramvaie în Constanța! Vergil Chițac a vorbit despre ”prostia” ce a stat la baza acestei decizii, care, paradoxal, a aglomerat orașul. 

Citește mai mult (vezi și VIDEO) pe DCNEWSTV

Tramvaiul este un subiect bun și de Capitală. 

”În vara lui 2026, toate liniile de tramvai din București vor fi modernizate” promite Nicușor Dan, primarul Bucureștiului.  Cu privire la tramvaie - ”achiziția și venirea lor” - primarul dă termenul: ”Trei ani din momentul ăsta”. 

Ce călători vrea Nicușor Dan în tramvaiele din București

Primarul general afirmă că este complicat să pună aer condiționat în tramvaiele pe care le avem acum, mărturisind: ”Noi țintim ca în transportul public să meargă oameni care-și permit să folosească mașina personală. Sunt oameni care au întâlniri la birou și, dacă n-au aer condiționat, nu se vor urca pentru că vor ajunge transpirați la birou, e foarte, foarte simplu”. Vezi mai mult aici

Anterior, primarul Capitalei anunța ”un mic deranj” în București.

”Trebuie să reparăm pasajele de la Obor și de la Lujerului, care sunt într-o stare precară și trebuie să ne gândim la sume de până la 100 de milioane de lei. Nu vorbesc despre alte investiții viitoare care țin tot de infrastructură: de șine de tramvai, de toate lucrurile astea mari” a anunțat Nicușor Dan, în emisiunea realizată de Răzvan Dumitrescu la DCNewsTV. 

Primarul general reales a anunțat că a semnat contractele și urmează, în curând, să se scurgă cele ”12 luni de execuție pe toți cei 50 de kilometri care au rămas”- de șină de tramvai. ”Într-o lună, două, simultan (încep lucrările n.r.)” a spus edilul, în emisiunea ”Ce Se Întâmplă”. 

Citește mai mult aici: EXCLUSIV  Nicușor Dan anunță că urmează ”un mic deranj” în București: Dar e nevoie să facem și o să le facem

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel