Încrederea românilor în UE. Hideg (ARGUMENT): Din păcate...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Sociologul Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT, institut al DCMedia Group, a făcut precizări importante privind ultimele rezultate ale sondajului. 

Sociologul Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT, institut al DCMedia Group, a vorbit despre rezultatele ultimului sondaj privind încrederea românilor în Uniunea Europeană. 

Hideg (ARGUMENT) a declarat, vineri, la DC News, că „merită menționat că acest indicator este măsura și în Eurobarometrele pe care Comisia Europeană le face de două ori pe an. Din păcate, anul acesta a reușit o singură dată din cauza pandemiei. Pe lângă încrederea în sine, ei verifică și modul în care europenii înțeleg ce înseamnă UE.

Aici, noi nu stăm bine. Cred că oamenii așteaptă o reacție din partea instituțiilor în care aveau încredere. În acest moment, UE nu a avut multe reacții, multe decizii care să impacteze direct. Oamenii nu simt că UE îi ajute și asta se reflectă în încrederea pe care o au.”

VEZI ȘI: SONDAJ ARGUMENT. Încredere în UE, procente-cheie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel