Încrederea lumii în planurile lui Putin s-a prăbușit. Grecia, țara din UE cea mai prietenoasă față de liderului de la Kremlin - Sondaj
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 24 iun 2022, 14:39
WhatsApp
Încrederea lumii în planurile lui Putin s-a prăbușit. Grecia, țara din UE cea mai prietenoasă față de liderului de la Kremlin / Foto: Kremlin.ru
Încrederea lumii în planurile lui Putin s-a prăbușit. Grecia, țara din UE cea mai prietenoasă față de liderului de la Kremlin / Foto: Kremlin.ru
Încrederea lumii în planurile lui Vladimir Putin a scăzut la cel mai mic nivel din ultimii 20 de ani.

Lumea nu mai are aproape deloc încredere în Vladimir Putin. Rezultatele unui studiu recent arată că 90% dintre persoanele intervievate din 18 ţări şi-au pierdut încrederea în capacitatea liderului rus de a „face ce trebuie” la nivelul politicii globale, relatează Agerpres, citând Business Insider.

Au fost analizate opiniile oamenilor despre Rusia, NATO şi PutinDin februarie până în mai, Centrul de Cercetare Pew a studiat opiniile despre Rusia, NATO şi Putin în rândul a 23.484 de adulţi din ţări cu economii avansate precum SUA, Canada, Spania, Israel, Japonia şi Australia.

Sondajul a constatat că în toate cele 18 ţări, o medie de 78% au declarat că nu au deloc încredere că Putin îşi va trata în mod responsabil rolul pe scena politicii internaţionale.

„În ultimele două decenii, ratingurile lui Putin au scăzut în mod constant în mai multe ţări”, au scris cercetătorii. „Dar în 2022, aceste cifre au atins minime record în fiecare ţară în care s-au stabilit sondaje”.

Țara în care oamenii mai cred în liderul rusMalaezia a fost singura ţară care a depăşit tendinţa, 59% dintre persoanele chestionate şi-au exprimat parţial sau total încrederea în liderul rus.

În SUA, doar 6% din persoanele chestionate au declarat că au încredere că Putin va face ceea ce trebuie pe scena globală.

Grecia, țara din UE care s-a exprimat cel mai prietenos faţă de PutinÎn Europa, Grecia a fost ţara care s-a exprimat cel mai prietenos faţă de Putin, 27% dintre respondenţi aprobând acţiunile sale pe scena mondială.

Deşi sondajul nu a adresat persoanelor intervievate nicio întrebare despre războiul din Ucraina, Pew a declarat că majoritatea interviurilor au fost efectuate după ce invazia rusă a Ucrainei a început pe 24 februarie. Descoperirile arată cum războiul a modelat opinia publică, au spus cercetătorii.

Câtă încredere aveau oamenii în Putin anul trecutPew a remarcat că europenii care susţin partidele populiste de dreapta din ţara lor tind să-l favorizeze pe Putin mai mult decât omologii lor. Cu toate acestea, încrederea în liderul rus a scăzut drastic în rândul acestor grupuri în 2022.

Prin comparaţie, sondajul Pew din 2021 privind liderul rus a constatat că o medie de 74% dintre persoanele chestionate din 17 ţări au declarat că nu au prea multă încredere în Putin în ceea ce priveşte gestionarea problemelor globale.

Oligarhul rus Mihail Hodorkovski avertizează: Dacă NATO nu va ajuta Ucraina să câștige războiul, Putin va invada teritoriul NATO

Mihail Hodorkovski, un oligarh rus autoexilat și un critic proeminent al Kremlinului, a declarat într-un interviu că președintele rus Vladimir Putin va duce în cele din urmă războiul pe teritoriul NATO, în cazul în care alianţa nu ajută Ucraina să câștige conflictul actual.

Hodorkovski a făcut avertismentul în timpul unui interviu acordat Euronews. El a cerut NATO să continue să furnizeze președintelui ucrainean Volodimir Zelenski arme și provizii pentru a lupta împotriva armatei Rusiei, care și-a început invazia la sfârșitul lunii februarie. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?