Data publicării:

Încoronarea Regelui Charles al III-lea, comandată de un general cu origini românești. Cine este Christopher Ghika / foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Generalul Christopher Ghika este cel care va comanda procesiunea Încoronării Regelui Charles al III-lea.

Generalul Christopher Ghika este moștenitorul familiei istorice românești Ghica, este cel care a coordonat funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, iar acum va comanda procesiunea de încoronare a Regelui Charles al III-lea, conform The Telegraph.

Acesta a spus că o gamă largă de scenarii de securitate au fost discutate cu Poliția Metropolitană, având în vedere rapoartele conform cărora protestatarii, inclusiv din grupul Just Stop Oil, ar putea încerca să perturbe procesiunea.

„Discutăm o serie de lucruri și apoi punem în aplicare o serie de planuri ample de urgență, dar nimic la care nu te-ai aștepta”, a spus comandantul militar.

Procesiunea Încoronării va include în jur de 400 de militari din țările Commonwealth.

Despre faptul că generalul Christopher Ghika a atras atenția colonelul Ion Petrescu, într-o postare pe Facebook.

Anul trecut, Christopher Ghika, descendentul domnitorul Ghica din Țările Române și strănepotul Marthei Bibescu, a oferit un interviu pentru Antena 3 CNN, în care a vorbit  despre responsabilitățile pe care le are în slujba Monarhului Marii Britanii.

„Este ultima mea misiune pentru Regină, dar prima misiune pentru Rege“, declara, anul trecut, când a murit Regina Elisabeta a II-a, generalul Christopher Ghika.

„Cred că vorbesc în numele fiecărui cetățean din Regatul Unit când spun cât de triști suntem după pierderea unei regine incredibile. Noi, militarii, care suntem responsabili de organizarea funeraliilor, e un privilegiu că avem ocazia să participăm, așa că suntem hotărâți să ne facem datoria față de Majestatea Sa“, mai spunea generalul.

Generalul-maior Cristopher Ghika este Comandor al Ordinului Imperiului Britanic și va conduce organizarea procesiunii Încoronării Regelui Charles al III-lea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel