Data actualizării:
Data publicării:

Incinerările și înmormântările fără asistență sunt tot mai căutate în Marea Britanie

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Un număr tot mai mare de britanici aleg înmormântări fără prea mare agitație.

Ponderea persoanelor care optează pentru o incinerare directă, care include un sicriu de bază, transport și cremațiune fără familie sau prieteni prezenți, a crescut de cinci ori din 2019.⁠ Acestea au reprezentat aproape o cincime din înmormântări în 2022, potrivit cifrelor de la SunLife, un asigurător. 

Co-operative Funeralcare spune că unul din zece dintre clienții săi optează acum pentru o incinerare directă sau o înmormântare, în care corpul este îngropat rapid, fără priveghi sau îmbălsămare.

Incinerările directe există de peste un deceniu, spune Deborah Smith de la National Association of Funeral Directors, un grup comercial. Acestea au luat amploare în timpul pandemiei, deoarece familiile au fost forțate să aleagă astfel de servicii. Dar cererea este acum determinată de alți factori.

Mulți vor doar un rămas bun mai accesibil. Costul unei ceremonii tradiționale în Marea Britanie, inclusiv onorariile operatorului de pompe funebre, poate fi de peste 5.000 de lire sterline (6.315 de dolari).

Autoritatea de reglementare a concurenței din Marea Britanie a introdus o lege în 2021 care cere furnizorilor de pompe funebre să clarifice prețurile, ajutând clienții să compare serviciile. 

Religia este în declin și odată cu ea și  cererea de ceremonii care includ ritualuri. Unii clienți plănuiesc ceremonii impunând propriile condiții: petrecerile de seară și discotecile sunt alternative noi la serviciile sumbre. Alții vor pur și simplu mai puțină agitație. 

Unii se îngrijorează că sloganurile pregnante maschează cât de austere pot fi serviciile directe. Înmormântările sunt în mod intenționat evenimente publice, spune Kate Woodthorpe, directorul Centrului pentru Moarte și Societate de la Universitatea din Bath. Oamenii poartă negru și plâng lângă sicriu.

„Există riscul, ca fără asta, cei îndoliați să continue ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.”, a spus aceasta. Mulți sunt mulțumiți de alegerile lor.

Celia Chasey a împărtășit amintiri despre fratele ei și spune că și-a luat rămas bun de la el când acesta a intrat în comă. După aceea, spune ea, o înmormântare „adecvată” i s-a părut banală.Aceasta nu a văzut niciodată un sicriu al fratelui său. Farewill, un specialist în incinerare directă, i-a livrat pur și simplu cenușa, scrie Economist.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel