Incidente la Washington: Pence condamnă protestele violente, la reluarea şedinţei Senatului de certificare a victoriei lui Biden
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Mike Pence  Foto: Facebook
Mike Pence Foto: Facebook
Vicepreşedintele american Mike Pence a condamnat, după revenirea acestuia în Senat, violenţele susţinătorilor preşedintelui Donald Trump care au invadat miercuri Capitoliul în încercarea de a bloca certificarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale, în contextul în care Senatul şi-a reluat numărarea voturilor după o întârziere de mai multe ore, relatează AFP şi Reuters.

Vicepreşedintele american, Mike Pence, a revenit miercuri seară în Senat, a anunţat purtătorul lui de cuvânt, Devin O'Malley, citat de agenţiile internaţionale de presă. 'Vicepreşedintele Mike Pence este din nou la Senat. El nu a părăsit niciodată Capitoliul. Vicepreşedintele a fost în contact permanent cu liderii Camerei şi Senatului', a scris pe Twitter Devin O'Malley, înainte de a adăuga: 'Şi acum, vom termina treburile poporului'. 

Într-un discurs susţinut în deschiderea şedinţei, Pence şi-a exprimat regretul pentru această 'zi sumbră' şi a condamnat 'violenţele'. 'Nu aţi câştigat. Violenţa nu învinge niciodată', a spus vicepreşedintele cu referire persoanele care au răspuns la apelul lui Trump de a protesta faţă pierderea alegerilor prezidenţiale din noiembrie, potrivit Agerpres.

'Chiar şi după acte de violenţă şi vandalism fără precedent în acest Capitoliu, reprezentanţii aleşi ai poporului SUA s-au reunit din nou, în aceeaşi zi, pentru a apăra Constituţia', a subliniat Pence. Clădirea Capitoliului a fost securizată, a mai precizat Pence, cerând Senatului să îşi reia munca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel