Incidente cu Antifa la protestele împotriva naționaliștilor din Franța / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Grupările antirasism s-au alăturat sindicatelor franceze și unei noi coaliții de stânga la protestele de la Paris și din toată Franța care au loc sâmbătă împotriva partidelor naționaliste de dreapta, aflate în creștere după alegerile europarlamentare.

Ministerul francez de Interne a declarat că 21.000 de polițiști și jandarmi au fost desfășurați la proteste, iar autoritățile se așteaptă ca între 300.000 și 500.000 de manifestanți să participe la nivel național, potrivit France 24.

La Paris, cei care se tem că alegerile vor aduce la putere primul guvern considerat de extremă-dreaptă al Franței de la al Doilea Război Mondial s-au adunat în Place de la République, după care au mărșăluit prin estul Parisului.

O mulțime mare cu pancarte cu „Libertate pentru toți, Egalitate pentru toți și Fraternitate cu toți” – o referire la deviza națională a Franței a putut fi văzută prin Paris.

În Nisa, pe Riviera Franceză, protestatarii au mărșăluit pe bulevardul Jean Médecin, principala stradă comercială a orașului, scandând împotriva Adunării Naționale, a liderului său Jordan Bardella, precum și împotriva președintelui Emmanuel Macron.

Organizatorii protestului au spus că au participat 3.000 de oameni, în timp ce poliția a estimat numărul la 2.500.

Nisa este în mod tradițional o fortăreață conservatoare, dar în ultimul deceniu s-a întors ferm în favoarea Adunării Naționale al lui Marine Le Pen și a lui Eric Zemmour.

Oamenii au protestat zilnic de când partidul lui Marine Le Pen a obținut un câștig istoric la alegerile pentru Parlamentul European.

Potrivit imaginilor apărute pe X, mai mulți protestatari au fluturat steaguri Antifa, iar poliția a încercat să le îndepărteze. Între manifestanți și oamenii legii au avut loc mai multe îmbrânceli și altercații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel