Incident șocant pe un aeroport. O femeie a fost "înghițită" de motorul unui avion care abia aterizase - Video
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Incident șocant pe un aeroport. O femeie a fost "înghițită" de motorul unui avion care abia aterizase / Foto: Pixabay, de Lars Nissen
Incident șocant pe un aeroport. O femeie a fost "înghițită" de motorul unui avion care abia aterizase / Foto: Pixabay, de Lars Nissen
Angajata unui aeroport a fost "înghițită" de motorul unui avion care abia aterizase.

Incident șocant pe un aeroport din Alabama. O angajată a murit după ce a fost "înghițită" de motorul unui avion. Deși incidentul s-a întâmplat la finalul anului, abia acum s-a aflat că aceasta a fost avertizată să nu se apropie de avion, arată un raport al anchetatorilor publicat recent, scrie New York Post.

Courtney Edwards, în vârstă de 34 de ani, care lucra la Aeroportul Regional Montgomery, a murit pe 31 decembrie după ce s-a apropiat prea mult de motorul unei aeronave American Eagle care tocmai aterizase. Zborul în cauză era operat de Envoy Air, o subsidiară a American Airlines, și avea la bord 63 de persoane, pasageri și membri ai echipajului de bord, arată raportul preliminar al investigației.

Se pare că după ce au oprit avionul la poartă, piloții au decis să lase motoarele pornite timp de câteva minute, ca sistemul de răcire să poată funcționa, în condițiile în care unitatea de putere auxiliară era nefuncțională.

Femeia a ignorat toate avertismentele

Raportul a mai dezvăluit că, înainte ca femeia să moară, o colegă de muncă a văzut-o pe Edwards aproape răsturnată de evacuarea unui jet și a încercat să o avertizeze să păstreze distanța până când motoarele vor fi oprite. Un alt muncitor ar fi împins-o la o parte pentru a o salva, avertizând-o că motoarele încă merg.  Pe lângă asta, și piloții avionului i-ar fi anunțat pe angajații aeroportului că motoarele au rămas pornite și că nu ar trebui să se apropie de el.

În plus, balizele rotative erau iluminate pentru a avertiza că motoarele încă sunt în funcțiune. În pofida tuturor avertismentelor, după câteva momente, Edwards a pășit în dreptul unuia dintre motoare, care a "înghițit-o".

Colegul victimei a declarat că a auzit un zgomot puternic înainte ca motorul să se oprească, în timp ce piloții au simțit cum avionul se "zguduie violent". Tragedia s-a produs în contextul în care membrii echipajului sunt instruiți că nu ar trebui să se apropie la mai mult de 5 metri de motoare cât timp acestea sunt în funcțiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel