Incident la Casa Albă: Tânăr arestat, după ce a escaladat gardul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un nou incident la Casa Albă, la o lună după un fost militar înarmat cu un briceag în buzunar a pătruns în clădirea unde locuiește președintele Statelor Unite. Miercuri, un tânăr de 28 de ani a fost arestat după ce a escaladat gardul ce dă spre peluza reședinței președintelui american.

Bărbatul a reuşit să sară gardul Casei Albe şi a început să alerge pe peluză, fără însă a ajunge în clădire.

"În jurul orei 19.16, un individ a escaladat gardul din nordul Casei Albe. El a fost imediat arestat pe gazon de Secret Service", a declarat pentru AFP Edwin Donovan, un purtător de cuvânt al poliţiei de elită însărcinate cu protecţia preşedintelui american, scrie Mediafax.

Bărbatul a fost transportat la un spital din apropiere, a precizat el.

Un incident similar a avut loc în seara zilei de 19 septembrie, când Omar Gonzalez, un fost militar de 42 de ani înarmat cu un briceag în buzunar, s-a urcat pe gardul de 2,30 metri din nordul Casei Albe, apoi a parcurs mai mult de 60 de metri pe peluză înainte de a reuşi să intre pe uşa principală de la parterul clădirii. El a trecut prin mai multe camere înainte de a fi arestat în cele din urmă.

Plasat în detenţie  după arestare, el este anhetat de intruziune ilegală într-o clădire protejată, port de armă periculoasă şi deţinere ilegală de muniţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel