Turcia-Franța, incident în Marea Mediterană. Fregata Le Courbet, vizată de radarul pentru LANSAREA DE ATACURI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Alianţa Nord-Atlantică investighează un incident produs în Marea Mediterană.

Incidentul s-a produs în largul Libiei, între nave militare din Turcia şi Franţa, anunţă secretarul general NATO, conform Mediafax. 

"Autorităţile militare NATO vor investiga pentru a clarifica situaţia şi a face lumină în acest caz", a declarat joi după-amiază Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, în cursul unei reuniuni cu miniştrii Apărării din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

"Cred că este cea mai bună modalitate, acum, de a clarifica cu adevărat ce s-a întâmplat. NATO susţine aplicarea deciziei ONU de a impune un embargou asupra livrărilor de arme în Libia. Susţinem eforturile ONU de a găsi o soluţie la conflict", a precizat Jens Stoltenberg, potrivit Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Figaro.

Franţa a denunţat comportamentul "extrem de agresiv" al Turciei, stat membru NATO, faţă de o fregată franceză implicată într-o misiune NATO în Marea Mediterană, în cursul unei tentative de verificare a unei nave-cargo suspectată că transporta arme în Libia.

Fregata franceză Le Courbet a fost vizată, pe 10 iunie, de radarul unei nave militare turce. "Fregata Le Courbet a fost vizată de trei ori de radarul utilizat de obicei pentru lansarea de atacuri", a acuzat Ministerul Apărării de la Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel