Data actualizării:
Data publicării:

Incident grav la sediul Ambasadei Federației Ruse din București

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un bărbat a intrat cu mașina în poarta Ambasadei Federației Ruse din București. În urma loviturii, mașina a luat foc, iar șoferul a fost găsit carbonizat în interiorul acesteia. Bărbatul ar fi Bogdan Drăghici, fostul președinte al Asociației T.A.T.A., care în trecut a fost acuzat că și-ar fi abuzat sexual fiica vitregă. 

O maşină a intrat intenţionat în zidurile ambasadei Rusiei la Bucureşti şi a luat foc. Şoferul a murit. Incidentul s-a produs miecuri dimineaţă, în jurul orei 6.20, informează romaniatv.net.

Din primele informații, șoferul mașinii a oprit în fața porții Ambasadei și a cerut jandarmilor prezenți că dorește să vorbească cu cineva din sediul ambasadei fiind  pregătit să facă un atentat. Fără a mai aștepta vreun răspuns, acesta a accelerat și a intrat cu mașina în poarta ambasadei. În urma coliziunii, mașina a luat foc, bărbatul fiind carbonizaat în urma inciudentului.

Circulația pe Bulevardul Kiseleff este oprită, cercetările fiind preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs acest eveniment.

Bogdan Drăghici, președintele Asociaţiei TATA, este șoferul mașinii care a intrat în gardul Ambasadei Rusiei şi a luat foc. Șoferul a murit pe loc, iar criminaliştii şi jandarmii fac verificări pentru un posibil atentat. Acesta este un personaj controversat, care  în trecut a fost acuzat că și-ar fi abuzat sexual în mod repetat fiica vitregă, în perioada în care aceasta avea 10 ani. Luni ar fi fost condamnat pentru faptele sale. Avocat de profesie, Bogdan Drăghici a devenit cunoscut publicului din postura de președinte al Asociației TATA, un ONG care susținea drepturile taților asupra propriilor copii, în contextul proceselor de divorț.

Evenimentul vine în contextul în care „Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile acestora contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Peste 120 de diplomați ruși au fost expulzați din țările UE în ultimele 28 de ore, pe fondul indignării internaționale din cauza crimelor din orașul Bucea, iar marţi România s-a alăturat demersului.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse marți  cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel