Data publicării:

Incestul între verișori primari ar putea deveni legal în SUA. Legea a fost inițiată de un republican din Kentucky, fost câștigător al emisiunii ”Survivor”

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Un reprezentant republican din Kentucky a propus o modificare legislativă care ar schimba codul penal al statului, astfel încât o persoană care a avut relații sexuale cu primul verișor să nu mai fie condamnată pentru incest.

Inițiativa, denumită House Bill 269, a fost introdusă de reprezentantul Nick Wilson în Comitetul Camerei Reprezentanților la data de 16 ianuarie, potrivit Newsweek.

Conform site-ului Kentucky General Assembly, proiectul de lege vizează eliminarea sintagmei "verișor primar" de pe lista relațiilor familiale considerate incestuoase în stat. De asemenea, amendamentul ar reduce calificarea incestului prin contact la o infracțiune de clasă D în unele cazuri, cu excepția situațiilor în care se comite cu o persoană cu vârsta sub doisprezece ani, în cazul căreia ar fi considerată infracțiune de clasă C.

Nick Wilson, cunoscut pentru victoria sa în sezonul 37 al emisiunii de televiziune Survivor, în 2018, și pentru revenirea în sezonul 40, a fost ales în 2022, în Districtul 82 al Camerei Reprezentanților din Kentucky.

Legea actuală a statului definește incestul ca fiind o relație sexuală cu un membru al familiei precum părinte, copil, bunic, nepot, străbunic, strănepot, unchi, mătușă, nepot, nepoată, frate, soră, verișor primar, strămoș, sau urmaș. Propunerea lui Wilson ar elimina însă „verișor primar” de pe această listă.

Eliza Orlins, un avocat din New York și, de asemenea, fostă concurentă la Survivor, a numit proiectul de lege "cu adevărat nebunesc" și a împărtășit opinia sa într-un videoclip TikTok.

@elizaorlins KY LEGISLATOR AND SURVIVOR WINNER NICK WILSON IS SPONSORING A BILL TO RECLASSIFY INCEST TO NOT INCLUDE YOUR OWN COUSIN. #kyleg #greenscreen #survivor #cbssurvivor #politics ♬ original sound - Eliza Orlins

Înregistrarea a fost distribuită și pe alte platforme, iar Orlins a îndemnat urmăritorii să-și contacteze cunoscuții din Kentucky pentru a-și exprima opoziția față de propunerea legislativă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel