Începe vaccinarea în masă a elevilor. Varianta Delta dă bătăi de cap în China
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Chinezii încep vaccinarea masivă a elevilor de peste 12 ani pentru a stăvili răspândirea coronavirusului.

Autoritățile chineze recurg acum la vaccinarea elevilor, după ce țara se află în cea mai mare epidemie de Covid-19 din ultimele luni. Conform BBC, guvernul a raportat 71 de infecții domestice miercuri, un număr nemaiîntâlnit din ianuarie. O campanie de vaccinare pentru tinerii cu vârste între 12 și 17 ani este extinsă în încercarea de a combate răspândirea variantei Delta a virusului.

Noile cazuri de infecție sunt acum în cel puțin 16 provincii și municipalități. Nu se știe câte persoane din China au fost vaccinate până acum, însă autoritățile spun că peste 1,6 miliarde de doze au fost administrate până la această dată.

Ministerul Educației a dictat vaccinarea elevilor

Ministerul Educației din China a cerut autorităților locale să implementeze un program de vaccinare a elevilor. Câteva provincii chineze fac deja vaccinuri împotriva Covid-19 elevilor, însă ținta guvernamentală de a imuniza 80-85% din întreaga populație până la finalul anului nu este atât de ușor de atins.

Chinezii nu sunt convinși că autoritățile acționează suficient e prompt pentru a combate răspândirea virusului. Experții citați de mass-media spun că epidemia este sub control, însă este nevoie de mai mult efort pentru a „petici golurile” care rămân.

Întreaga populație a orașului Wuhan va fi testată, anunță autoritățile chineze

Autoritățile din orașul chinez Wuhan vor testa întreaga populație pentru a detecta cazurile de Covid-19, după câteva infecții au fost detectate în metropolă. Conform BBC, Wuhan a înregistrat șapte cazuri de infecție după transmiterea comunitară, la mai bine de un an fără astfel de situații.

Orașul cu 11 milioane de locuitori a ajuns popular după ce epidemia inițială de coronavirus a fost detectată acolo în 2019. China are parte în acest moment de cele mai mari focare din ultimele luni, cu 300 de cazuri pozitive detectate în 10 zile. Aproximativ 15 provincii din întreaga țară au fost afectate, ceea ce a determinat guvernul să instituie centre masive de testare și restricții de tipul lockdown. Autoritățile dau vina pentru această situație pe varianta Delta a virusului, dar și pe sezonul concediilor domestice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel