Începe UNTOLD-ul atletismului! Probe tari, tombole pentru fani şi muzică la Cluj Napoca
Preşedintele Federaţiei promite show total la Internaţionalele României de la Cluj: „Nu va fi timp să vă plictisiţi! Vor fi probe tari, tombole pentru fani şi muzică".
Preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea, le promite spectacol total fanilor atletismului, dar şi celor interesaţi de o experienţă inedită, pe care îi aşteaptă în număr mare la Campionatele Internaţionale de Atletism ale României („Cluj Arena", 7-8 iunie). „La atletism nu ai timp să te plictiseşti. Când nu sunt probe, asculţi interviuri cu atleţii, sunt tombole, e muzică. Este un spectacol real pentru toţi cei prezenţi", spune Florea, care îşi propune să aducă competiţia, în următorii ani, la nivelul unui UNTOLD sportiv.
„Am o aşteptare foarte frumoasă legată de această competiţie. Vrem să fie o competiţie internaţională de înalt nivel, comparabil cu ce există în Vest, şi să atragem cât mai mulţi spectatori. Visăm la 15.000 de spectatori plătitori de bilete în următorii 5 ani! Acesta este obiectivul nostru principal, pentru că aceste Campionate trebuie să devină concursul de brand al Federaţiei Române de Atletism în Europa", a spus Florea.
La Internaţionalele de la Cluj, România va fi reprezentată de peste 250 de sportivi, elita atletismului românesc în acest moment, cărora li se vor adăuga sportivi străini, din 13 ţări.
„Asta înseamnă un record faţă de anul trecut, unul de participare şi, sperăm, şi de performanţe. Sper ca şi celelalte obiective pe care ni le-am pus să se împlinească, adică numărul de spectatori, numărul de bilete vândute, sponsorii atraşi, lucrurile legate de o bună organizare", a precizat preşedintele FRA.
Obiectivul românilor: calificarea la Mondialele de la Doha
Florea spune că mizele pentru participanţii la Internaţionale sunt mari, deoarece aceştia îşi pot realiza baremurile de calificare la Mondiale, iar în viitor vor puncta şi pentru marile competiţii, precum Jocurile Olimpice. „Noi aşteptăm ca 2 sau 3 sportivi de la noi, din România, să-şi facă baremul pentru [Mondialele de la] Doha. Avem deja 6, şi dacă mai reuşim 2-3, înseamnă o performanţă foarte bună. De asemenea, ne dorim să transformăm acest concurs în Grand Prix European Permit, deci trecut în premieră în calendarul european de atletism. Asta înseamnă să devină un concurs internaţional privat al Federaţiei Române de Atletism, aşa cum au fiecare dintre ţările cu tradiţie. De asemenea, de la anul, sportivii vor acumula aici şi puncte. În acest moment, noi avem o singură competiţie care punctează, Campionatele Naţionale. Vrem ca de la anul să puncteze şi Internaţionalele României. Se va puncta cu două puncte."
Preşedintele Federaţiei a dezvăluit că el şi echipa lui îşi propun să revitalizeze o competiţie care i-a marcat cariera şi care atrăgea, pe vremuri, atrăgea şi 20.000 de fani. „Pentru mine, ca atlet, Internaţionalele României au fost cea mai de preţ competiţie. Ce m-a fascinat atunci au fost două lucruri: numărul de spectatori - mi-aduc aminte că undeva prin '86-'87, erau aproape 20.000 de spectatori în tribunele lui 23 august, şi rezultatele foarte tari care se făceau.Trebuie să avem puţină răbdare. Mi-ar plăcea ca sportivul să-şi dorească mai mult decât antrenorul să facă performanţă, că acum este invers - antrenorul îşi doreşte mai mult decât sportivul! Când acest lucru se va schimba, iar atletismul va deveni o pasiune maximă, cu siguranţă vom avea şi performanţe", crede Florea.
„Vrem să creştem ca UNTOLD-ul"
Fostul atlet a vorbit şi despre colaborarea foarte bună legată între Federaţie şi Cluj, oraş despre care spune că este singurul din România care se ridică la pretenţiile unei competiţii atletice de top. „Am ales Clujul dintr-un motiv simplu: dacă vrem să avem un concurs internaţional la standarde europene, nu îl putem face decât aici! Stadionul din Cluj este singurul din România ce respectă toate condiţiile şi se apropie cel mai mult de ceea ce ar trebui să fie un stadion pentru atletism. Le mulţumim autorităţilor că au păstrat pista de atletism!"
Florea a mai mărturisit că festivalul de muzică electronică UNTOLD, organizat la Cluj, reprezintă un model pentru instituţia pe care o conduce:„La nivel de încasări, nu ştiu dacă ne putem compara cu UNTOLD, dar este clar că pentru noi este un model. Îmi aduc aminte cum a început acum câţiva ani, cu foarte multă neîncredere, şi iată că a ajuns unul dintre evenimentele foarte importante din Europa. Planul nostru este să creştem ca UNTOLD-ul, dar şi ca Grand Prix-urile de la Praga, de la Viena sau de la Munchen."
Bilete ieftine, spectacol garantat!
Cu ce îi ademeneşte preşedintele Federaţiei pe doritorii de spectacol pe „Cluj Arena"? E simplu: bilete ieftine şi spectacol de zile mari. Un abonament pe ambele zile ale competiţiei costă 30 de lei, biletele pe o zi costă cu zece lei mai puţin, elevii şi studenţii beneficiază de 50% reducere, iar copiii până în 14 ani au acces gratuit. Atmosfera va fi întreținută de DJ Moshu, unul dintre DJ-ii de la UNTOLD.
„Noi avem două reuniuni, una vineri şi una sâmbătă seara. Concursul se desfăşoară în nocturnă, şi avem DJ la concurs, ca în străinătate. Există posibilitatea achiziţiei biletelor de la casă, de pe bilete.ro, dar şi de la Federaţie. Vor fi tombole, vor fi premii pe stadion, avem echipamente sportive care se vor da la trei cumpărători de bilete", a subliniat Florea.
„Îi rog pe toţi cei care apreciază atletismul şi au văzut competiţii internaţionale să vină să sprijine competiţia, pentru că banii din bilete se vor duce în premiile sportivilor. Avem câteva probe-vedetă, cu premii destul de mari", a conchis preşedintele Federaţiei Române de Atletism.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News