Începe selecţia candidaţilor pentru şefia PÎCCJ şi DNA
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Procedura de selecţie pentru şefii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost lansată de Ministerul Justiţiei. 

Ministerul Justiţiei a anunţat, marţi, că demarează procedura de selecţie pentru ocuparea funcţiilor de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) şi procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), procedură ce urmează a se finaliza pe 27 februarie 2023.

"Ministerul Justiţiei organizează, în perioada 27 decembrie 2022 - 27 februarie 2023, selecţia procurorilor în vederea formulării către preşedintele României a propunerilor de numire pentru ocuparea următoarelor funcţii vacante de conducere din cadrul parchetelor, respectiv procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, funcţie vacantă începând cu data de 21 februarie 2023 şi procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, funcţie vacantă începând cu data de 21 februarie 2023", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit MJ, procurorii pot depune cereri de înscriere, care trebuie să cuprindă precizarea funcţiei de conducere pentru care se depune candidatura, până la data de 6 februarie 2023, ora 12.00, la Direcţia resurse umane din cadrul Ministerului Justiţiei din Bucureşti, str. Apolodor, nr.17, sector 5.

"În perioada 20-23 februarie 2023, procurorii participanţi la selecţie vor susţine, în faţa ministrului justiţiei şi a comisiei de interviu, la sediul Ministerului Justiţiei din Bucureşti, un interviu constând în susţinerea proiectului privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care candidează, verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare ale candidatului şi evaluarea aspectelor legate de modul în care candidatul se raportează la valorile profesiei şi ale funcţiei pentru care candidează", informează Ministerului Justiţiei.

Rezultatele selecţiei se vor publica pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei la data de 27 februarie 2023, iar propunerile motivate ale ministrului justiţiei vor fi înaintate Secţiei pentru procurori a CSM la aceeaşi dată, în vederea emiterii avizului consultativ motivat al acesteia, se arată în anunţ, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel