A început procesul lui Vlad Pascu, în cazul tragediei de la 2 Mai. Decizia instanței
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Vlad Pascu Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Vlad Pascu Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Procesul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care a omorât doi tineri în localitatea 2 Mai, Constanța, începe, joi, la Judecătoria Mangalia. 

Update

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv, conform deciziei instanței.

Știrea inițială

Conform portalului instanţelor de judecată, primul termen pe fond în dosarul în care Vlad Pascu este judecat pentru 'ucidere din culpă' se desfăşoară la Judecătoria Mangalia.

Pe 20 februarie, această instanţă a hotărât menţinerea măsurii arestului preventiv faţă de inculpat. Însă Vlad Pascu a formulat contestaţie care se judecă, tot joi, la Tribunalul Constanţa.

Pe data de 11 octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au transmis că inculpatul Vlad Pascu, din Bucureşti, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru că a comis infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, precum şi părăsirea locului accidentului.

'În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului.

În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului', au zis procurorii. Potrivit acestora, după ce a fugit de la locul producerii tragediei, inculpatul Vlad Pascu a fost depistat pe raza localităţii Vama Veche, județul Constanța. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel