Începe BukFeszt, primul Festival al Teatrelor Maghiare
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Teatrul Odeon găzduieşte, de luni până pe 12 iunie, primul Festival al Teatrelor Maghiare din Bucureşti, o iniţiativă a Asociaţiei Uniunii Teatrelor Maghiare MASZIN, în colaborare cu UNITER.

Teatrele membre ale asociaţiei sunt Teatrul Maghiar de Stat "Csiky Gergely" din Timişoara, Teatrul Szigligeti din Oradea, Trupa "Harag György" a Teatrului de Nord din Satu Mare, Teatrul "Csíki Játékszín" din Miercurea Ciuc şi Teatrul "Tomcsa Sándor" din Odorheiu Secuiesc, care au structurat împreună o platformă de evenimente. Potrivit organizatorilor, BukFeszt urmăreşte să ofere un program cultural diversificat şi cu valori estetice ridicate pentru minoritatea de etnie maghiară din Capitală.

În zilele care urmează, publicul va putea viziona încă opt spectacole, prezentate pe scenele Teatrului Odeon de trupele teatrelor de limba maghiară din Timişoara, Oradea, Satu Mare, Odorheiu Secuiesc şi Miercurea Ciuc. Toate spectacolele selectate în programul BukFeszt-ului sunt vectori de sens estetic ai direcţiilor artistice ale teatrelor de limba maghiară din ţară, o direcţie proaspătă, tânără, europeană, marcată de nume ale unor regizori precum Sardar Tagirovsky, Vladimir Anton, Gyorfi Csaba, Botos Balint, o generaţie relativ tânără de regizori şi coregrafi de la care putem aştepta în viitor la o amprentă accentuată pe paleta naţională şi internaţională teatrală.

Spectacole pentru toate vârstele

Vor fi prezentate zece spectacole, inclusiv reprezentaţii pentru copii. Organizatorii îi aşteaptă pe cei mici la trei spectacole de copii la Sala Studio a Teatrului Odeon. Toate cele trei spectacole oferite publicului tânăr prezintă teme şi poveşti bine cunoscute, dar montate în diferite stiluri ale teatrului de păpuşi şi de copii, de la marionete şi păpuşi uriașe, până la pantonimă. Toate spectacolele prezentate în cadrul festivalului sunt traduse în limba română, iar spectacolul Tragedia omului este tradus şi în limba engleză.

Adiacent evenimentelor teatrale, va avea loc şi o lansare de carte, un volum inedit scris de Visky András despre "Tragedia omului", spectacol-eveniment montat de Silviu Purcărete la Timişoara, prezentat şi la BukFeszt. Preţul biletelor pentru reprezentaţiile programate la Sala Majestic este de 40 de lei pentru cele de categoria I şi de 20 de lei pentru cele de categoria a II-la. La Sala Studio, biletele costă 20 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel