Încep înscrierile în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru unităţi de cult, instituţii şi autorităţi publice din sistemul naţional de asistenţă socială
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liliana Zamarcaru
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Începând de luni, 17 iunie, ora 10:00, până pe 19 iulie 2024, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului, vor avea loc înscrieri în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru unităţi de cult, instituţii şi autorităţi publice din sistemul naţional de asistenţă socială, precum şi entităţi juridice nonprofit acreditate pentru furnizarea de servicii sociale.

Scopul programului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice cu o putere minimă de 30 kW şi maximă de 200 kW, pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrării surplusului în sistemul energetic naţional.

Pentru anul 2024, bugetul alocat sesiunii de finanțare este de 250 de milioane de lei. Înscrierea în cadrul programului se realizează prin intermediul aplicaţiei informatice puse la dispoziţie de AFM, prin completarea unor câmpuri predefinite şi încărcarea în aplicație a documentelor necesare prevăzute în ghidul de finanțare. Înscrierile în aplicaţie se vor realiza în limita a 200% din bugetul alocat.

Cuantumul finanţării este de maximum 1.000.000 lei şi se acordă în procent de 100% din contravaloarea cheltuielilor eligibile. Valoarea maximă acordată cu titlu de finanţare, de 1.000.000 lei, este cea corespunzătoare unei puteri maxime instalate de 200 kW.

Programul se adresează unităţilor de cult care aparţin cultelor religioase recunoscute din România, instituţiilor publice/autorităţilor administraţiei publice centrale şi/sau locale din sistemul naţional de asistenţă socială și entităţilor juridice nonprofit, acreditate pentru furnizarea de servicii sociale, potrivit legii.

Solicitantul se poate înscrie o singură dată în cadrul unei sesiuni, pentru un singur imobil. În cadrul unei sesiuni de înscriere poate fi aprobată o singură cerere de finanţare depusă de către un solicitant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel