Data publicării:

Incendiul de la nava din Şantierul Midia a ucis patru persoane

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Au fost găsiți patru morţi în urma incendiului de la nava din Şantierul Midia.

Patru persoane au murit în urma incendiului care a izbucnit, joi, la compartimentul motor al unei nave aflată pentru reparaţii în Şantierul Naval Midia.

"Au fost identificate până acum două victime, din păcate prezintă leziuni incompatibile cu viaţa. Continuăm căutarea", a transmis inițial Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea".

Pompierii constănţeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o navă aflată la cheu, pentru reparaţii, în Şantierul Naval Midia, fiind formate şi dispozitive de căutare şi salvare a patru persoane despre care s-a presupus că au fost surprinse în interior.

Potrivit ISU "Dobrogea" al judeţului Constanţa, au fost mobilizate şase autospeciale de stingere, o autoscară, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple şi două echipaje SMURD.

După mai multe ore, incendiul a fost stins

"Au fost realizate dispozitive de căutare/salvare a patru persoane posibil surprinse în interior. Misiunea este în dinamică", a transmis la începutul operațiunii ISU "Dobrogea".

Dispozitivul de intervenţie a fost suplimentat cu o Unitate de Terapie Intensivă Mobilă şi o autospecială de stingere cu praf şi azot.

După mai multe ore, incendiul a fost stins, pompierii continuând căutarea a încă două persoane.

"Incendiul a fost lichidat cu ajutorul instalaţiilor fixe de CO2 din cadrul navei. În continuare se execută misiunea de căutare", a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea" al judeţului Constanţa.

Ulterior, au descoperit că celalte două persoane implicate au murit. Astfel, numărul victimelor a ajuns la patru, în urma incendiului la compartimentul motor.

Trupurile celor două persoane au fost găsite abia după ce incendiul a fost stins.

Șantierul Naval Midia a trecut și prin alte incidente

În aprilie 2023 a avut loc o explozie, puțin după ora 09:00 dimineața. 

Trei persoane au fost rănite în urma deflagrației, iar două dintre acestea au avut răni la nivelul feței.

Potrivit pompierilor militari, explozia a avut loc în urma acumulării de gaze, la un motor termic, în timp ce se efectuau reparații la o navă. Vezi tot articolul aici!

În 2021, salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ au fost alertați marți, 29 iunie a.c., cu privire la o persoană care s-ar fi înecat în Șantierul Naval Midia.

Conform ISU Dobrogea la fața locului au intervenit 14 pompieri, trei autospeciale de scafandrii, o ambarcațiune și un SMURD B. Apelul la 112 a indicat faptul că o persoană s-ar fi aruncat de pe un vas la schimbul de tură.

S-ar părea că persoana respectivă ar fi fost un angajat al comaniei 2 X 1 Holding Cape Midia Shipyard SA, societatea care deține șantierul naval. Bărbatul respectiv a fost văzut ultima oară pe doc, după predarea serviciului. Vezi tot articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel