Urmărește emisiunea live
Incendiu violent la un depozit. Fum văzut din avion - UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
FOTO: Facebook / David Nagy Molnar
FOTO: Facebook / David Nagy Molnar
Un incendiu a izbucnit luni după-amiază la un depozit de deşeuri plastice din comuna Nojorid, situată la circa opt kilometri de Oradea. Populația a fost avertizată prin RO-ALERT. 

UPDATE: Incendiul de la depozitul de mase plastice din Nojorid a fost lichidat, după intervenţia celor peste 60 de pompieri, cu zece autospeciale, a declarat Ţipter Nandor, de la ISU Bihor.

"Incendiul a fost lichidat în jurul orei 20,30. Nu au fost victime", a declarat, pentru Agerpres, Ţipter Nandor.

Peste 60 de cadre militare au intervenit la stingerea incendiului, izbucnit luni după-masă într-un depozit de mase plastice şi hârtie din Nojorid, situat la ieşirea din comună spre Leş, pe partea stângă a DN 79 Oradea-Arad. Circulaţia rutieră pe acest drum a fost restricţionată pe o porţiune, pe un singur sens, pentru a facilita deplasarea autovehiculelor de intervenţie. Poliţiştii rutieri au dirijat traficul, zona incendiului fiind parţial acoperită de fum. La ora 21, circulaţia rutieră a fost restabilită.

Fumul, văzut din avion

Potrivit reprezentantului ISU, în momentul în care echipajele de pompieri au ajuns la faţa locului flăcările cuprinseseră o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi. Fumul negru şi gros se ridica până la o înălţime de aproape 150 de metri. Imaginile cu fumul negru filmate din aer, din avion, au apărut pe reţele de socializare.


- Știrea inițială - 

Potrivit plutonierului Nandor Ţipţer, reprezentant al biroului de relaţii cu presa al ISU Crişana, ard deşeuri de plastic pe o suprafaţă de circa 200 de metri pătraţi într-un depozit de mase plastice şi hârtie, cu degajare mare de fum.

"Pentru stingerea incendiului se acţionează cu opt autospeciale de stingere, un echipaj CBRN şi o autoscară cu echipamente specifice. Pentru asigurarea măsurilor de prim ajutor, la faţa locului se află şi două ambulanţe SMURD. Comanda intervenţiei este preluată la locul incendiului şi coordonată de inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Sorin Caba.

Populația, avertizată prin RO-ALERT

A fost emis şi un mesaj prin sistemul de avertizare Ro-Alert, pentru ca oamenii din Nojorid să ia măsurile specifice, pentru că este degajare mare de fum, să nu iasă din case. Vântul îşi schimbă direcţia şi să fie protejaţi", a declarat, pentru Agerpres Nandor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel