Incendiu uriaș la o casă din Centrul Vechi al Capitalei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Incendiu uriaș într-un bloc din Capitală / Foto: Captură video Realitatea Plus
Incendiu uriaș într-un bloc din Capitală / Foto: Captură video Realitatea Plus
Un incendiu puternic a izbucnit la o casă din Centrul Vechi al Capitalei.

Un incendiu puternic a izbucnit la o casă din Centrul Vechi al Capitalei. Pompierii au intervenit, sâmbătă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de pe strada Baia de Fier, sectorul 3, situată în Centrul Vechi al Capitalei, în apropiere de Piaţa Unirii, transmite Agerpres.

"Incendiu clădire P+1 şi pod, str. Baia de Fier. Se degajă mult fum de la nivelul acoperişului. Se acţionează pentru stingerea incendiului şi protejarea vecinătăţilor. Suprafaţa afectată - 300 mp. Se acţionează atât la exterior, cu autoscara, cât şi din interior. Sunt posibilităţi de extindere a incendiului, se acţionează şi pentru protejarea vecinătăţilor. Clădirea are deschidere stradală aproximativ 40 m", se arată într-un mesaj al ISU Bucureşti.

Ulterior, ISU a venit cu noi precizări, în care spune că nu sunt persoane rănite, iar pompierii au reuşit să localizeze incendiul şi să evacueze din clădire un bărbat imobilizat la pat.

"Suprafaţa afectată - 750 mp. Forţe de intervenţie: 19 autospeciale, 3 SMURD, 2 autoscări, Detaşamentul Special de Salvatori. Nu sunt persoane rănite. Am evacuat din clădire un bărbat imobilizat la pat. Este în afara oricărui pericol. Incendiul este localizat. 

Incendiul din Năvodari a făcut prăpăd. 16 apartamente distruse de flăcări, alte 16, afectate de apă

Incendiu care a izbucnit pe 5 mai într-un bloc din Năvodari a lăsat în urmă un adevărat dezastru. Opt apartamente au fost distruse în totalitate de flăcări şi alte opt în proporţie de 30 - 40% fiecare, fără a se înregistra victime, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea". Cele opt apartamente distruse de foc se aflau la mansarda imobilului.

Alte 16 apartamente de la etajul IV al blocului au fost afectate de apa provenită în timpul acţiunilor de stingere a incendiului, transmite Agerpres.

Peste 70 de pompieri militari din cadrul ISU "Dobrogea" au luptat aproximativ şapte ore cu flăcările care au cuprins mansarda blocului de locuinţe, în sprijinul acestora venind şi două echipaje din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi. Din cauza flăcărilor puternice, bucăţi din părţile laterale ale acoperişului din tablă s-au desprins. Pompierii militari au reuşit să decoperteze parţial acoperişul, facilitându-se astfel stingerea incendiului de la exterior, cu ajutorul autoscărilor. Mansarda blocului a ars generalizat, pe o suprafaţă de peste 2.000 metri pătraţi. Incendiul a fost lichidat la ora 17.52, iar două autospeciale au rămas în zona respectivă pentru asigurarea măsurilor PSI. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel