Data publicării:

Incendiu scăpat de sub control în Spania, după un accident între două mașini. 1500 de persoane, avertizate să nu iasă din case

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
pexels ilustrativ
pexels ilustrativ
Un incendiu de amploare a izbucnit în Spania, fiind scăpat de sub control. 

Un incendiu de pădure, izbucnit în centrul Spaniei, a ars aproximativ 2.500 de hectare şi era miercuri scăpat de sub control, informează Xinhua, precizând că 1.500 de persoane au fost avertizate să nu îşi părăsească locuinţele din cauza fumului, conform Agerpres. 

Incendiul, izbucnit după ce două mașini s-au ciocnit


Televiziunea publică spaniolă a relatat că incendiul a izbucnit marţi la prânz în localitatea La Estrella, din provincia Toledo, în urma unui accident în care au fost implicate două vehicule.

În zonă sunt mobilizate 160 de persoane care încearcă să stingă flăcările. Incendiul se propagă spre regiunea vecină Extremadura din cauza naturii terenului, acoperit cu tufişuri, şi a rafalelor de vânt.

Agenţia Meteorologică de Stat (AEMET) a anunţat miercuri că al patrulea val de căldură al verii va începe vineri şi va dura până duminică sau luni. În această vară sunt aşteptate temperaturi extreme care nu au mai fost înregistrate în Spania de mai bine de 30 de ani, a avertizat AEMET.

În iulie, ţara a înregistrat 771 de decese din cauza temperaturilor extreme, cu 85 mai multe decât în aceeaşi lună a anului trecut, potrivit Institutului de Sănătate Carlos al III-lea.

Acum, în plin sezon turistic, Spania şi Italia se confruntă cu un val de caniculă extrem, plus incendii de vegetaţie. În Barcelona maximele au ajuns la 40 de grade Celsius. În timp ce în Madrid sute de pompieri luptă cu flăcările. Pe fundalul unor temperaturi extrem de ridicate, şi capitala Italiei înfruntă un episod de incendiu de vegetaţie. În urmă cu câteva zile,  sute de pompieri încercau să controleze un incendiu de vegetaţie care făcea ravagii de în localitatea Loeches din Madrid. Flăcările erau foarte aproape de casele oamenilor. Un alt incendiu puternic de vegetaţie izbucnise şi în Alicante.

Iarna trecută a fost cea mai caldă în ţară din 1961, cu 1,9 grade peste medie. Spania este puternic afectată de incendii forestiere în fiecare vară. În medie, au loc aproximativ 17.000 de incendii de pădure, majoritatea mai mici de un hectar, care pârjolesc circa 114.000 de hectare de suprafaţă forestieră.

Dincolo de aceste aspecte, o româncă din Spania a dezvăluit cum este viața aici. 

Într-un interviu pentru DCNews și ȘtiriDiaspora, Cristiana Uzuna, avocată româncă în Spania, a declarat: ”Dau un exemplu aparent banal, dar ilustrativ din punctul meu de vedere. Când am venit pentru prima oară în Spania, îmi adusesem mașina, dar îmi era teamă să conduc. Am considerat că infrastructura era prea mare pentru mine, erau atâtea șosele, autostrăzi, șosele de centură încât tot timpul mă rătăceam. O mare parte din timp foloseam transportul public și îl apreciam. În timp ce eu îl apreciam și eram fascinată de autobuz, de metrou, de tren, un coleg avocat spaniol îmi spunea: `Sunt atât de proaste!`. Îi spuneam `Voi nu știți ce înseamnă să nu ai astfel de infrastructură`”.

În continuare, avocata a povestit cât de bine pus la punct este transportul feroviar din Spania, unde, într-adevăr pare a fi un lux. Avocata a dezvăluit că dacă întârzie trenul 15 minute, primește banii integral pe bilet. Citește mai mult pe DCNEWSTV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel