Incendiu pe o mică insulă ce aparține de Taiwan, după exerciții militare efectuate de armata de la Taipei / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un incendiu a izbucnit pe o insulă exterioară a Taiwanului în timpul unui exercițiu de artilerie desfășurat de armata taiwaneză vineri seara.

În cea de-a doua zi de exerciții masive cu foc real organizate de Armata Populară de Eliberare (PLA) în jurul Taiwanului, armata Taiwanului a efectuat la rândul ei exerciții cu foc real în localitatea Dongyin din districtul Lienchiang, de la ora 18:00. la ora 21.00 Cu toate acestea, în timpul exercițiilor, martorii relatat rachetele care au căzut pe un deal din spatele satului Sanjia de pe insula Xiyin și au declanșat un incendiu, a raportat UDN.

Incendiul s-a extins rapid, unii temându-se că ar putea cuprinde case și pensiuni din apropiere. La 7:38 p.m. Detașamentul de pompieri Dongyin a primit sesizarea unui incendiu în zonă și a trimis două autospeciale de pompieri, a informat TVBS.

Cu toate acestea, deoarece alimentarea cu apă era insuficientă, pompierii au fost nevoiți să se întoarcă și să aducămai multă apă și a fost trimisă o altă mașină de pompieri. Incendiul a fost stins până la ora 21.00.

Nu s-au raportat pagube sau case avariate în apropiere. Cauza exactă a incendiului este în prezent în curs de investigare, scrie Taiwan News.

China continuă presiunile asupra Taiwanului, după vizita lui Pelosi. 68 de avioane de război și 13 nave au intrat în ADIZ

Un record de 68 de avioane militare chineze și 13 nave au intrat vineri (5 august) în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) a Taiwanului, multe dintre ele trecând și linia mediană a Taiwanului.

Ministerul Apărării Naționale (MND) a anunțat la ora 17:00 că 68 de avioane militare ale Forțelor Aeriene ale Armatei de Eliberare a Poporului (PLAAF) și 13 nave de război ale Armatei de Eliberare a Poporului (PLAN) au invadat ADIZ din Taiwan. În plus, multe dintre aceste avioane și nave au trecut linia mediană și „au deteriorat grav situația actuală din strâmtoarea Taiwan”, se arată în declarația MND.

Au fost detectate 49 de avioane la est de linia mediană, inclusiv șapte avioane de luptă Chengdu J-10, șase avioane de luptă Shenyang J-11, 10 avioane de luptă Shenyang J-16, 24 avioane de luptă Sukhoi Su-30, un Shaanxi. De asemenea, un avion de război electronic Y-8 și un avion de război antisubmarin Shaanxi Y-8. Dintre acestea, cele șase avioane de luptă J-11 și cele 24 de avioane de luptă Su-30 au trecut direct peste linia mediană (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel