Incendiu pe insula Pantelleria. Printre cei evacuați se află și Giorgio Armani
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 18 aug 2022, 14:09
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Un incediu izbucnit pe o insulă italiană a dus la evacuarea mai multor persoane, printre care se află și designerul Giorgio Armani. 

Un incendiu de vegetaţie izbucnit pe insula italiană Pantelleria a declanşat evacuarea a câteva zeci de persoane, informează DPA și Agerpres. Designerul Giorgio Armani a fost nevoit să îşi părăsească vila de pe coasta estică a insulei, populară în rândul celebrităţilor. El şi invitaţii săi au plecat la bordul iahtului său miercuri noaptea târziu, potrivit relatărilor apărute în presă.

Oficialii au declarat joi că două avioane de pompieri şi mai multe unităţi de stingere a incendiilor se luptau încă cu flăcările pe această insulă, situată între Tunisia şi Sicilia.

Au ars mai multe case și clădiri

Incendiul de vegetaţie a izbucnit miercuri seara târziu, iar până în prezent se pare că nu există victime, a indicat joi departamentul de pompieri.

Au ars însă unele acoperişuri din lemn şi cabane, alături de zone împădurite, potrivit agenţiei siciliene de protecţie civilă. "Vântul şi flăcările se diminuează, ce a fost mai rău pare să fi trecut", a declarat primarul din Pantelleria, Vincenzo Campo, pentru agenţia de presă ANSA.

Focare au izbucnit în cel puţin două locaţii aflate la câteva sute de metri una de alta şi au fost alimentate de vânt, au declarat autorităţile. Procuratura a început să investigheze cauza incendiului, neexcluzând încă acţiunea umană sau neglijenţa. 

Incendiu la vila de pe malul lacului Como a unui prezentator rus 

Vila de lux se află în localitatea Menaggio şi este proprietate a lui Solovyev, un prezentator tv, considerat unul dintre cei mai mari propagandişti ai regimului lui Vladimir Putin, fiind inclus pe lista persoanelor vizate de sancţiunile impus de Uniunea Europeană (UE), potrivit Agerpres.

Incendiul s-a declanşat la primele ore ale zilei de miercuri şi, potrivit mediilor locale, este investigat ca provocat de o mână criminală, deoarece în interior au fost găsite cauciucuri arse.

În ultimele zile au apărut mai multe graffiti-uri cu insulte la o altă vilă pe care Solovyev o deţine în zonă, mai exact la Pianello del Lario, tot pe malul lacului Como, o destinaţie de lux a milionarilor din întreaga lume.

Prezentatorul, un prieten apropiat al lui Putin, este unul dintre magnaţii ruşi căruia guvernul italian i-a rechiziţionat bunurile în acord cu partenerii europeni ai UE şi ca represalii pentru războiul din Ucraina.

Concret, Solovyev a pierdut aceste două imobile de pe malul lacului Como estimate la aproximativ opt milioane de euro, potrivit unor surse guvernamentale.

Prezentatorul a denunţat public punerea sub sechestru a bunurilor sale în emisiunea "Diritto e rovescio", difuzată de Mediaset: "Vilele le-am plătit eu, controlaţi şi verificaţi banii pe care i-am cheltuit", a denunţat el, asigurând că sancţiunile reprezintă "un furt ce contravine legii".

Vladimir Soloviev este unul dintre cei mai renumiți jurnaliști de televiziune ruși, de asemenea angajați în scriere și activități sociale. La televizor, găzduiește numeroase emisiuni politice, dintre care cele mai faimoase sunt „Duminica seară” și „Către barieră!”. Vezi biografia prezentatorului rus și citește articolul integral AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?