UPDATE: Incendiu la un bloc din Calea Rahovei. Locatarii s-au intoxicat cu fum
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Fațadele unui bloc din Calea Rahovei, București, au ars miercuri, 11 august.

UPDATE 12:42:  Unui pompier cu ușoară expunere la fum i se acordă primul ajutor în ambulanța SMURD, este conștient, transmite ISU B-IF. Sunt 38 locatari evacuați, alături de alți 7 locatari cărora li s-a acordat primul ajutor. O femeie de 84 de ani a fost transportată la Spitalul Universitar cu expunere la fum. Un polițist local cu tăietură la nivelul unui braț este conștient și a primit îngrijiri la fața locului.

UPDATE 12:23: ISU B-IF anunță că un bărbat 65 de ani refuză transportul la spital, o femeie de 84 de ani a fost transportată la Spitalul Universitar, iar în cazul unei fetițe de 10 ani, aparținătorii refuză transportul la spital. În cele trei cazuri este vorba de expunere la fum

UPDATE 12:13: Pompierii ar urma să spargă ușile tuturor apartamentelor pentru a se asigura că nu există persoane blocate înăuntru. „Din câte știu, copilul meu era sus, la etajul 10. M-a sunat și mi-a zis că iese fum. L-am pus să mă sune video, am văzut, apoi i-am spus să coboare. De undeva de la etajul 1 ardea. Nu știu mai multe”, a transmis un locatar, la Digi 24. „Copilul nu a avut nevoie de îngrijiri, a coborât pe scări, nu a luat liftul. Nu era fum pe scară atunci, era la început”.

UPDATE 12:08: Potrivit Antena 3, incendiul ar fi pornit de la lucrări de sudură care aveau loc pe terasa blocului. Unui pompier i s-ar fi făcut rău în timpul intervenției. Totuși, ISU anunță că nu există persoane rănite până la această oră.

UPDATE: Clădirea era în curs de evacuare la ora prânzului. Nu se știe încă ce a pornit incendiul.

Pompierii au intervenit miercuri, 11 august, la un bloc din Calea Rahovei, nr. 325, ale cărui fațade au luat foc în timpul reabilitării termice, anunță ISU București-Ilfov. Blocul de apartamente din Sectorul 5 are 3 scări și 10 etaje, iar intervenția salvatorilor este una dificilă din cauza valorilor ridicate de trafic din zonă. „Au fost constituite echipe de căutare-salvare pentru evacuarea locatarilor”, mai transmit autoritățile.

Fațada din spate este cuprinsă în totalitate de flăcări. Pe latura frontală, incendiul se manifestează până la etajul doi. Pompierii de la fața locului acționează 10 autospeciale de stingere și 3 autoscări.

Intervenția este în desfășurare. Rămâneți alături de noi pentru actualizări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel