Incendiu la o secție ATI din Mureș. Dr. Ovidiu Gîrbovan, precizări despre pagube
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Managerul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, dr. Ovidiu Gîrbovan, a declarat, că fumul degajat de la o priză electrică, vineri dimineaţa, la Secţia ATI a Clinicii Medicală III din Târgu Mureş a fost un incident minor. 

Dr. Ovidiu Gîrbovan a adăugat că pagubele materiale sunt, de asemenea, minore.3

'La Secţia ATI de la Medicală III s-a produs supraîncălzirea unui conductor electric şi a unei prize, corespunzătoare unui pat ATI, s-a degajat fum, fără flacără. Personalul de serviciu a acţionat prompt conform protocoalelor în vigoare, au acţionat cu spumă şi au reuşit să limiteze extinderea.' a declarat dr. Gîrbovan.

Personalul a fost instruit în luna septembrie a acestui an şi s-a dovedit că şi-a însuşit corect procedura. Cum e şi firesc, au anunţat la 112, iar ISU Mureş a constatat că pericolul a fost îndepărtat, nefiind nevoie de o intervenţie. Incidentul nu a afectat personalul medical sau pacienţii secţiei, pagubele materiale fiind minore, circa un metru pătrat din peretele din zona prizei fiind afumat', a declarat Ovidiu Gîrbovan, potrivit Agerpres.

Managerul SCJ Mureş a spus că instalaţiile, deşi sunt destul de vechi, sunt verificate în permanenţă şi că incidentul de vineri dimineaţă nu a necesitat evacuarea pacienţilor sau a personalului medical. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel