Incendiu la acoperişul unui bloc din Câmpina, produs de un trăsnet. Două etaje - evacuate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Incendiu la acoperişul unui bloc din Câmpina, produs de un trăsnet. Două etaje - evacuate
Incendiu la acoperişul unui bloc din Câmpina, produs de un trăsnet. Două etaje - evacuate
Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la acoperişul unui bloc cu patru etaje din municipiul Câmpina, pompierii stabilind că focul a fost produs de un trăsnet, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Potrivit sursei citate, ca măsură de protecţie, au fost evacuate 25 de persoane de la etajele 3 şi 4 ale imobilului, în urma incendiului nefiind înregistrate victime.

Pompierii au intervenit la faţa locului cu şase autospeciale de stingere, o autoscară şi o ambulanţă, focul, care a afectat acoperişul blocului pe o suprafaţă de circa 50 mp, fiind stins. În urma cercetărilor, s-a stabilit că acesta a fost produs de un trăsnet.

Persoane evacuate și în Iași

Mai multe persoane din judeţul Iaşi au fost evacuate, în cursul nopţii de miercuri spre joi, după ce locuinţele acestora au fost inundate ca urmare a ploilor abundente. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Situaţii de Urgenţe, Georgică Onofreiasa, a informat că zece subofiţeri cărora li s-au alăturat pompieri voluntari s-au deplasat cu două autospeciale de intervenţie în satul Jigoreni, comuna Ţibăneşti, pentru a evacua două persoane după ce patru locuinţe au fost inundate.

Alţi zece subofiţeri şi pompieri voluntari din Dagâţa au acţionat cu două autospeciale în satul Zece Prăjini, pentru a evacua 15 adulţi şi copii dintr-o locuinţă inundată, unde apa era de aproximativ 50 cm.

Tot în cursul nopţii, pompierii voluntari din Ţibana au fost solicitaţi să intervină în satul Gârbeşti, unde apa din rigola drumului public a ajuns în curtea unei gospodării. De asemenea, în urma descărcărilor electrice care au avut loc în municipiul Iaşi un stâlp de iluminat public de pe strada Nicolina a fost afectat de fulger, fără a exista un incendiu. Tot în municipiul Iaşi, pe strada Cărămidari s-a format un arc electric, cu repetiţie, pe un stâlp de electricitate.

Pentru remedierea situaţiilor au fost solicitaţi să intervină angajaţii Delgaz Grid. Pompierii au mai fost solicitaţi să intervină şi pentru degajarea unui copac căzut peste un autoturism parcat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel