Incendiu în zona Poligonului Babadag. MApN: A afectat și o stână. Informații de ultimă oră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Vineri, a izbucnit un incendiu de vegetație uscată în zona Poligonului Babadag.

MApN a anunțat că, vineri, 22 iulie, în poligonul Babadag, „în urma activităților executate de partenerul francez - trageri cu tunul de calibru 105 mm de pe transportoarele blindate din dotare, a izbucnit un incendiu de vegetație”.

Din cauza vântului puternic, incendiul s-a extins dincolo de sanţul care delimitează poligonul pe latura de sud-est, înspre localitățile Sălcioara și Enisala.

Incendiul a afectat și o stână aflată la aproximativ 200 m SE de poligon.

Forțele și mijloacele de intervenție ale MApN, împreună cu forțele și mijloacele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea intervin la acest moment, pentru stingerea incendiului care se manifestă pe o suprafață de aproximativ 50 ha, a precizat MApN.

Nu au fost înregistrate victime umane. După lichidarea incendiului, reprezentanții Poligonului Babadag și ai partenerului francez vor evalua pagubele produse la stâna afectată, urmând să fie stabilită valoarea despăgubirilor și modul de acordare a acestora, în conformitate cu legislația națională și acordurile bilaterale în vigoare, a conchis MApN.

 

 

Citește și...

ANM, prognoză meteo iulie 2022. Urmează cea mai călduroasă zi. 40 de grade la umbră

 

În România, sunt prognozate temperaturi ce pot ajunge și la 41 de grade.

Într-un interviu acordat DCNews, Gabriela Băncilă din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a spus că sâmbătă ne așteaptă o zi caniculară.

„Pentru ziua de sâmbătă, apreciem că va fi cea mai caldă zi din acest interval. Când spun interval, mă refer și la zilele de joi, vineri, dar mă refer și la zilele următoare, respectiv duminică, săptămâna viitoare”, a explicat Gabriela Băncilă.

„Cel puțin, pentru săptămâna viitoare, din datele pe care le avem analizate până în acest moment, cea mai caldă zi cu temperaturi de 40 de grade la umbră pentru regiunile care se află sub incidența codului portocaliu, adică toate județele care bordează granița de vest a țării și cele din extremitatea de sud, sud-est a României. În orele amiezii, temperatura va atinge 38-40 de grade. Nu este exclus să consemnăm și valori de 41 de grade. Aceste temperaturi se vor apropia de cele mai ridicate valori maxime ale perioadei pe care o traversăm, perioadă care este de altfel cea mai caldă a anului în țara noastră”, a spus Gabriela Băncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel