Incendiu în Italia. Peste 1000 de turiști, evacuați
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Agerpres
Foto cu rol ilustrativ: Agerpres
Un incendiu a izbucnit in Italia.

Evacuarea unui camping și a unui sat de vacanță cu aproximativ 1200 de turiști a fost ordonată de pompieri miercuri, ca măsură de precauție, după izbucnirea unui incendiu de vegetaţie într-o pădure din preajma golfului San Felice, în apropiere de oraşul Vieste din regiunea italiană Puglia.

Turiştii care nu au maşini au fost transportaţi cu ambarcaţiuni şi au fost adăpostiţi într-o sală de sport pusă la dispoziţie de consiliul local din Vieste, conform agenției ANSA, citată de Agerpres.

Trei avioane Canadair și un elicopter pentru stingerea incendiilor au fost trimise pentru a încerca să oprească incendiul într-o zonă de coastă împădurită din subregiunea Gargano.

Incendiul este combătut de pe uscat și din aer”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al pompierilor, confirmând că aproximativ 1.000 de turiști au fost evacuați.

Potrivit rapoartelor, turiștii dintr-un complex din apropierea golfului San Felice sunt printre cei mutați.

Incendii aproape zilnic

Puglia atrage turiști din întreaga lume cu apele sale limpezi, plajele cu nisip alb și arhitectura sa deosebită. 

Zona afectată de incendiu este dominată de Parcul Național Gargano.

Situația este critică”, a declarat anterior primarul orașului Vieste din apropiere, Giuseppe Nobiletti, potrivit cotidianului Corriere della Sera, citat de timesofmalta.

El și-a exprimat îngrijorarea că vântul împinge flăcările spre complexul turistic.

După săptămâni de vreme caldă, incendiile au izbucnit aproape zilnic în Italia, în special în sud și pe insule.

Săptămâna trecută, doi pompieri au murit luptând împotriva unui incendiu lângă Matera, în Basilicata, o regiune vecină cu Puglia.

Canada se luptă cu peste 300 de incendii de vegetație

În cea mai vestică provincie a Canadei, incendiile de vegetație au forțat sute de persoane să își părăsească locuințele. Avertismentul oficialilor este că vor mai exista săptămâni de temperaturi caniculare care vor spori presiunea asupra echipelor de pompieri aflate deja în regiunea secetoasă.

Echipele serviciului de combatere a incendiilor din Columbia Britanică, regiune a Canadei se luptă cu peste 300 de incendii. Sunt clasificate ca fiind scăpate de sub control mai mult de jumătate din incendii.

Mii de locuitori se află în stare de alertă de evacuare, pregătindu-se să își părăsească locuințele la un moment dat.

Eforturile de stingere a incendiilor continuă să fie puse la încercare din cauza condițiilor și a vânturilor localizate. Un val de căldură de trei săptămâni continuă, iar condițiile mai calde și uscate sunt așteptate să continue pentru cea mai mare parte a provinciei”, a declarat serviciul pentru incendii într-un comunicat.

Citește în continuare aici: Canada se luptă cu peste 300 de incendii de vegetație, iar mai mult de jumătate sunt scăpate de sub control

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel