Incendiu devastator în Bârlad. Șapte locuințe au fost mistuite de flăcări / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Incendiu devastator în Bârlad. Șapte locuințe au fost mistuite de flăcări / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Incendiu devastator în Bârlad. Șapte locuințe au fost mistuite de flăcări / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
În urma unui incendiu devastator care a avut loc în Barlad, șapte case au fost mistuite de flăcări și mai multe familii au rămas pe drumuri.

Șapte locuințe de pe strada Crângului din Cartier Deal din Bârlad, dintre care un duplex, au ars, precum și tot atâtea anexe gospodărești. Totul a pornit, din câte se pare, de la o candelă lăsată aprinsă, dar încă nu a fost finalizată ancheta pentru depistarea cauzei cu exactitate.

Trei persoane au suferit atacuri de panică și au necesitat îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la o unitate medicală. 18 persoane au fost evacuate, zece dintre acestea urmând a fi relocate în căminul internat al Liceului „Mihai Eminescu” din localitate. Dintre cele zece persoane care vor fi cazate în căminul internat, o femeie se afla imobilizată într-un cărucior cu rotile, aceasta fiind transportată de echipajul ambulanței SMURD. La fața locului a fost prezent și primarul municipiului Bârlad, care a luat măsurile necesare pentru cazarea persoanelor care au rămas fără case.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Vaslui a intervenit cu 11 autospeciale, între care cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei autospeciale multifuncționale, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui puternic incendiu izbucnit la mai multe locuințe din municipiul Bârlad, în cartierul Deal, pe strada Crângului. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul a șase locuințe și mai multe anexe gospodărești, existând pericolul de propagare la alte case și anexe. În sprijinul pompierilor, a intervenit SPSU din cadrul SC Rulmenți SA Bârlad, precum și alte două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Bacău și Galați. Serviciul de Ambulanță al Județului Vaslui a intervenit cu o autospecială tip B. Trei persoane au suferit atacuri de panică și au necesitat îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la o unitate medicală.”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvând al ISU Vaslui.

Persoanele afectate au primit cazare la internatul Liceului „Mihai Eminescu”

La fața locului a fost prezent și primarul Dumitru Boroș, care a reușit să rezolve problema cazării persoanelor care au rămas fără case. 18 persoane au fost evacuate, zece dintre acestea urmând a fi relocate în căminul internat al Liceului „Mihai Eminescu” din localitate. Dintre cele zece persoane care vor fi cazate în căminul internat, o persoană de sex feminin se afla imobilizată într-un cărucior cu rotile, aceasta fiind transportată de echipajul ambulanței SMURD.

„După aproximativ cinci ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Au fost afectate șapte locuințe, între care un duplex, precum și tot atâtea anexe gospodărești. Au ars aproximativ 600 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn. S-au deteriorat aproximativ 300 metri pătrați acoperiș și peste 400 metri pătrați planșeu. Intervenția a fost coordonată de prefectul județului Vaslui, Marcel Lăudatu. Acțiunea a fost condusă de colonel Niculae Tătaru, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență <> al județului Vaslui. La fața locului a fost prezent și subprefectul județului, Daniel Onica.”, a mai precizat Marius Stanciu.

Acțiunea a fost condusă de colonel Niculae Tătaru, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui, precizează VremeaNoua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel