Incendiu de vegetație la Reșița. Arde pădurea de la marginea orașului / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Incendiu de vegetație la Reșița. Arde pădurea de la marginea orașului  /  Sursă foto: BanatFM.ro
Incendiu de vegetație la Reșița. Arde pădurea de la marginea orașului / Sursă foto: BanatFM.ro
Un incendiu a izbucnit astăzi la Reșița.

Potrivit Antena 3, la Reușița ar fi izbucnit astăzi un incendiu de vegetație. Flăcările se întind pe mai mult de trei hectare, iar casele localnicilor din oraș sunt la mai puțin de 30 de metri de incendiu.

Potrivit Banatfm.ro, incendiul are loc în zona Câlnic a orașului.

Alertă în Suceava. Un piroman ar fi dat foc mai multor locuințe în cursul nopții

Alarmă de gradul zero în satul Păiseni din comuna Cornu Luncii. O minte bolnavă a incendiat în plină noapte case, grajduri și furaje pentru animale. Nu mai puțin de șase incendii au fost provocate intenționat între orele 01.00 și 04.00, iar pompierii au deplasat forțe importante pentru a reuși să facă față avalanșei de incendii. În primă fază au fost incendiate locuințele a doi proprietari care se învecinau, în aceeași curte. Una dintre acestea a fost afectată aproape în întregime, iar la a doua au ars bunurile dintr-o încăpere.

Câteva zeci de minute mai târziu, un alt incendiu a fost semnalat la patru stoguri de fân, aflate la aproximativ 150 de metri distanță de cele două case arse. Circa 10 tone de fân s-au făcut scrum în scurt timp.

În timp ce pompierii se luptau cu flăcările, un alt incendiu a izbucnit la aproximativ 3 km distanță, la un adăpost de animale, care a ars în totalitate. Focul a afectat parțial și o anexă a gospodăriei învecinate.

Ultimul incendiu a fost anunțat spre ora 4 00. Un alt stog de fân a fost incendiat (la 1 km distanță) și au ars aproximativ 5 tone de furaje.

În toată această nebunie, cinci femei au suferit atacuri de panică și au avut nevoie de ajutorul echipajelor medicale de pe ambulanțele SMURD. O tânără de 24 de ani care este însărcinată a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare.

La fața locului au intervenit pompierii militari, dar și lucrătorii SVSU Cornu Luncii, Mălini și Baia, cu 8 autospeciale. Flăcările au fost lichidate în jurul orei 06.00. Între timp, polițiștii au reușit să-l prindă pe cel care a provocat toată nebunia. Este vorba de Ionel Vasiliu, un localnic de 27 de ani, care mai are și alte dosare penale (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel