Incendiu de vegetație în Dâmbovița. 30 de hectare ard. Pompierii se luptă stingă flăcările
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Pompierii dâmbovițeni încearcă să lichideze un incendiu de vegetație uscată, izbucnit pe raza satului Bărăceni, comuna Corbii Mari. 

Potrivit forțelor de intervenție, suprafața afectată de flăcări este de aproximativ 30 de hectare, scrie dbonline.ro.

"Intervenție în cazul unui incendiu de vegetație uscată în comuna Corbii Mari.  Acționează un echipaj de pompieri  de la Garda Potlogi cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. La locul evenimentului, pompierii au constatat că arde vegetație uscată pe o suprafață considerabilă. Flăcările au afectat deja o suprafață de circa 30 de hectare. Pentru a opri flăcările, forțele de intervenție au fost suplimentate cu încă o autospecială de stingere cu apă. Incendiul este localizat și se acționează pentru lichidare. În sprijin acționează și un echipaj de la SVSU Corbii Mari”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Peste 1000 de intervenţii ale ISU B IF în weekendul trecut

În perioada 29.07.2022, ora 06:00 – 01.08.2022, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 1039 situații de urgență produse în municipiul București și Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 888. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 33 incendii și pentru soluționarea altor 118 solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.).

Vineri, 29.07.2022, în jurul orei 22:30, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament situat în strada Luică din sectorul 4 al Capitalei. La fața locului s-a constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum în interiorul bucătăriei. Incendiul a fost localizat rapid, evitându-se astfel propagarea. Au ars elemente de mobilier și un cuptor cu microunde. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD. În urma evenimentului nu au rezultat victime.

Incendii Spania 2022: Un german, prins dând foc vegetației din Mallorca

Un cetățean de naționalitate germană a fost arestat de către poliţia din insula spaniolă Mallorca  pe motiv că era bănuit de incendiere voluntară.

Suspectul german este acuzat că a făcut focul în şapte locuri sâmbătă şi duminică, inclusiv lângă pădurile din apropiere de Calvia, la vest de oraşul Palma de Mallorca, potrivit Agerpres.

Aceste focuri sunt cu atât mai periculoase cu cât ele implică un risc foarte mare de a provoca incendii de pădure din cauza secetei prelungite.

Pompierii spanioli au reuşit să stingă toate cele şapte focuri la scurt timp după declanşarea lor.

Poliţia nu a oferit detalii despre identitatea suspectului german. Acesta a fost arestat după ce sâmbătă au fost semnalate mai multe incendii care au distrus terenuri de tufiş, duminică fiind observate noi incendii în aceeaşi zonă.

Dată fiind concentrarea teritorială acestor incendii, poliţia a iniţiat o operaţiune de supraveghere, în timp ce un pădurar a observat o maşină îndepărtându-se în viteză de acea zonă. Suspectul a fost reţinut apoi la un filtru rutier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel