Incendiu de pădure în județul Bacău. Intervin două aeronave ale Forțelor Aeriene Române
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: SMFA
Foto: SMFA
Două aeronave ale Forțelor Aeriene Române acționează la stingerea incendiului de pădure din județul Bacău.

Ministerul Apărării anunță că două aeronave ale Forțelor Aeriene Române acționează la stingerea incendiului de pădure din județul Bacău.

"Două aeronave C-27J Spartan ale Forțelor Aeriene Române, configurate pentru stingerea incendiilor, acționează astăzi, 2 aprilie, pentru stingerea incendiului de pădure declanșat în zona fondului forestier al localității Târgu Ocna, județul Bacău.

Aeronavele au decolat din Baza 90 Transport Aerian, de la Otopeni, în jurul orei 19:30. Misiunea aeriană se desfășoară la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Acțiunea de stingere a incendiului este îngreunatăAcțiunea de stingere a incendiului la fața locului este îngreunată de terenul accidentat și de lipsa sursei de apă. În configurație pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta 6.000 de litri de apă (șase containere) la fiecare trecere.

Aeronavele de acest tip ale Forțelor Aeriene Române au acționat, din 2017 și până în prezent, pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din țara noastră - în județele Mehedinți, Alba, Hunedoara și Buzău", transmite MApN într-un comunicat de presă.

Sursa fotografiilor: SMFA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel