Incendiu Constanța. Ar fi fost văzuți niște tineri care se jucau cu petarde în parcare
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Apar noi informații legate de incendiul din Constanța.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanța, că, în jurul orei când a izbucnit incendiul din Constanța, ar fi fost văzuți niște tineri care se jucau cu petarde în parcarea blocului.

Nouă persoane care au suferit intoxicări cu fum sau arsuri au fost transportate la spital și 250 au fost evacuate în urma incendiului.   37 de mașini au suferit avarii, din care 25 aflate în parcare.

Cristian Amarandei, șeful ISU Dobrogea, a precizat că „au fost evacuate în jur de 250 de persoane, din care peste 70 de copii. În total, au fost afectate 150 de apartamente. Din informațiile de până acum, focul a fost inițiat în parcare.” 

Şeful ISU Dobrogea, col. Cristian Amarandei, a mai spus că, în jurul orei 04.00, incendiul a fost localizat, intervenindu-se pentru lichidarea acestuia. „Verificăm fiecare locuinţă în parte, pentru a ne asigura că nu sunt persoane în interior”, precizase Amarandei. 

La nivelul unității medicale, a fost activat planul alb

 

În urma incendiului izbucnit în municipiul Constanța, la Spitalul Județean au fost aduși nouă pacienți, doi copii și șapte adulți. La nivelul unității medicale, a fost activat planul alb. Pacienții au fost preluați imediat și investigați de către echipe medicale multidisciplinare.

Un singur pacient a fost preluat pe codul roșu, fiind urgență majoră, cu arsuri de căi aeriene superioare și arsuri de gradul II pe 7% din suprafața corporală. Acesta a rămas internat la chirurgie plastică/terapie intensivă. Este singurul pacient care a rămas internat. În cazul celorlalți opt, o femeie a refuzat internarea, iar celelalte persoane nu au necesitat spitalizare.

Un locatar a spus, în exclusivitate pentru DCNews, că s-a intervenit rapid.

„Incendiul a izbucnit în jur de ora 1.00. S-au auzit bubuituri puternice. Oamenii s-au panicat. Au venit inițial în jur de 20 de autospeciale, pompieri, ambulanțe, SAJ, SMURD. Unele persoane au ieșit pe casa scării, altele, de la etajele superioare, au fost coborâte cu autoscările”, a spus locatarul.

„Se pare că incendiul a pornit de la o mașină. Parcarea era pe două nivele: parter și subsol. Incendiul s-a extins, ulterior, la apartamente. Cele de la parter au fost distruse”, a mai zis locatarul, adăugând: „Nu toți oamenii s-au panicat. Echipajele au intervenit foarte bine. Toată strada era înconjurată de autospeciale. Erau multe femei tinere cu copii. Multe soții de navigatori. Erau singure cu cei mici acasă. Multe au fost coborâte cu autoscara.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel