Urmărește emisiunea live
Incendiile de vegetaţie, stinse cu drone în Australia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Incendiile din Australia vor fi localizate prin intermediul inteligenţei artificiale, iar dronele vor ajuta la stingerea rapidă a flăcărilor. „Mision Fire Shields” e planul prin care incendiile din Australia vor fi stinse rapid.    

Australia vrea să stingă rapid incendiile. „Mission Fire Shields” e un plan bazat pe cea mai nouă tehnologie de teledetecţie, conceput pentru a depista şi răspunde rapid, în cazul incendiilor de vegetaţie. Sunt trei elemente cheie: inteligenţă artificială, tehnologie prin satelit şi drone. Incendiile vor fi localizate prin intermediul inteligenţei artificiale şi a sistemului de învăţare automată, apoi, vor fi stinse, rapid, cu ajutorul dronelor.

20 de milioane de hectare de teren, distruse 

Karen Andrews, secretarul australian de stat pentru ştiinţă şi tehnologie, a prezentat acest plan care ar urma să se întindă până în 2025. Organizaţia australiană nonprofit Minderoo Foundation a alocat, până în prezent, 30 de milioane de euro pentru program, şi îşi propune să atragă finanţare de 500 de milioane de dolari.

Incendiile devastatoare de vegetaţie au distrus peste 20 milioane de hectare de teren în şase din cele opt state şi teritorii din Australia, din august 2019 până în martie 2020. Cel puţin 33 de persoane au fost ucise.

„Ştim că fiecare minut salvat în detectarea unui incendiu îmbunătăţeşte eficacitatea reacţiei şi reduce potenţialul distructiv al incendiului. Tehnologiile inovatoare reprezintă o mare oportunitate de a face faţă provocării infernurilor din ce în ce mai frecvente şi violente ale flăcărilor”, spus Adrian Turner, managerul de proiect, scrie Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel