Canada se luptă cu peste 300 de incendii de vegetație, iar mai mult de jumătate sunt scăpate de sub control
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Incendiile de vegetație din Canada scot sute de oameni din case, în timp ce se prognozează în cotinuare caniculă.

Incendiile de vegetație au forțat sute de persoane să își părăsească locuințele în cea mai vestică provincie a Canadei, iar oficialii avertizează că încă câteva săptămâni de temperaturi caniculare vor spori presiunea asupra echipelor de pompieri aflate deja în regiunea secetoasă.

Serviciul de combatere a incendiilor din Columbia Britanică, regiune a Canadei, a declarat că echipele se luptă cu peste 300 de incendii, iar mai mult de jumătate dintre incendii sunt clasificate ca fiind scăpate de sub control. Mii de locuitori se află în stare de alertă de evacuare, pregătindu-se să își părăsească locuințele la un moment dat.

"Eforturile de stingere a incendiilor continuă să fie puse la încercare din cauza condițiilor și a vânturilor localizate", a declarat serviciul pentru incendii sălbatice într-o actualizare. "Un val de căldură de trei săptămâni continuă, iar condițiile mai calde și uscate sunt așteptate să continue pentru cea mai mare parte a provinciei", se regăsește mai departe în comunicat.

Un record vechi de 78 de ani a fost doborât 

Pe parcursul weekendului, 14 comunități din provincie au egalat recordurile zilnice de temperatură ridicată. Lytton, o comunitate care a fost complet incinerată de un incendiu de vegetație din 2021, a doborât un record vechi de 78 de ani când a atins 41,2C (106F) pe 21 iulie.

Serviciul pentru incendii din provincie a declarat că aproape 1 000 de pompieri din se află pe teren, ajutați de echipaje din Nova Scotia și Ontario, precum și din Noua Zeelandă și Australia.

Provincia se descurcă mai bine decât anul trecut, când a trecut prin cel mai rău sezon de incendii de vegetație din istorie, cu 1,45 milioane de hectare (3,6 milioane de acri) arse.

Într-un caz, incendiul Donnie Creek din nordul Columbiei Britanice a carbonizat peste 571 000 de hectare. 

În Alberta fumul gros de la peste 150 de incendii a acoperit marile orașe, provocând alerte privind calitatea aerului. Oficialii spun că 7.500 de persoane se află sub ordine de evacuare, conform The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel