Data publicării:

Încălţăminte contrafăcută, în valoare de peste 4,5 milioane de lei, oprită la vamă. Sediul firmei, în Ucraina

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Inspectorii vamali constănţeni au reţinut încălţăminte contrafăcută în valoare de aproximativ 4,8 milioane de lei, care aparţinea unei societăţi Listă ştiricu sediul în Ucraina

Potrivit unui comunicat remis vineri Agerpres, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud au reţinut peste 12.000 de perechi încălţăminte sport pentru adulţi şi copii susceptibilă de a fi contrafăcută. Încălţămintea are o valoare totală de aproximativ 4,8 milioane de lei şi a fost descoperită ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparţinând unei societăţi comerciale cu sediul în Ucraina.

"În data de 9 februarie 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud - Direcţia Regională Vamală Bucureşti au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparţinând unei societăţi comerciale cu sediul în Ucraina. Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit 12.088 bucăţi perechi încălţăminte sport pentru adulţi şi copii susceptibilă de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca Nike. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 4.800.000 lei", se spune în comunicat, potrivit Agerpres.

"Pun în pericol sănătatea şi siguranţa cetăţenilor"

În conformitate cu reglementările Uniunii Europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

"Menţionăm că, deşi se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea şi siguranţa cetăţenilor", subliniază AVR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel