Data publicării:

Încă 71 de cazuri de variola maimuței au fost înregistrate în Marea Britanie

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: MDPI (Veterinary Sciences)
Sursă foto: MDPI (Veterinary Sciences)

Alte 71 de cazuri de variola maimuței au fost înregistrate în Marea Britanie, țara confruntându-se cu mai multe epidemii, cât și pandemia de COVID-19, care nu a luat sfârșit. 

Alte 71 de cazuri de variola maimuței au fost identificate în Marea Britanie, a anunțat Agenția pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie (UKHSA). Numărul total de cazuri confirmate în Regatul Unit în ansamblu, începând cu 7 mai, este acum de 179. UKHSA nu a înregistrat alte cazuri în weekend.

Vestea după ce Irlanda și-a anunțat primul caz sâmbătă și o altă infecție suspectă.

UKHSA a declarat că riscul pentru populație ”rămâne scăzut”, deoarece virusul, care este transmis prin contact fizic apropiat, nu se răspândește ușor, scrie Sky News

Hepatita misterioasă se răspândește în Marea Britanie

Autorităţile sanitare britanice au confirmat săptămâna trecută alte 20 de cazuri de hepatită de origine necunoscută la copii de sub 10 ani, bilanţul total al cazurilor urcând la 222 în această ţară, relatează EFE. Potrivit Agenţiei britanice pentru securitate sanitară (UKHSA), dintre cazurile confirmate 158 au fost raportate în Anglia, 31 în Scoţia, 17 în Ţara Galilor şi 16 în Irlanda de Nord, agenţia precizând că nu s-a semnalat niciun deces.

Majoritatea cazurilor corespund minorilor cu vârsta sub 5 ani, care iniţial au prezentat simptome de gastroenterită urmate de icter (colorare în galben a pielii ca urmare a creşterii nivelului de bilirubină), transmite Agerpres. Consiliera medicală a UKHSA, Renu Bindra, a informat că studiile sugerează "asocierea cu un adenovirus şi că se explorează această legătură, alături de alţi factori care ar fi putut interveni, precum infecţii prealabile inclusiv cu COVID-19".

"Colaborăm cu alte ţări care se confruntă cu o recrudescenţă a cazurilor pentru a împărtăşi informaţii şi a afla mai multe despre aceste infecţii", a declarat o consilieră locală. Citește mai multe AICI

Erupțiile neobișnuite ar putea fi un semn

Autoritățile au avertizat că virusul poate trăi pe suprafețe precum lenjeria de pat sau prosoapele. Oamenii sunt sfătuiți să aibă grijă la erupțiile cutanate care sunt neobișnuite pentru ei sau alte ulcerații.

Bărbații homosexuali sau bisexuali sunt îndemnați, în special, să fie conștienți de simptome, deoarece UKHSA a spus că ”majoritatea cazurilor identificate până în prezent” se numără în acel grup. Echipele de protecție a sănătății urmăresc contactele persoanelor testate pozitiv și îi sfătuiesc pe cei cu cel mai mare risc să se izoleze acasă până la 21 de zile.

OMS: Variola maimuţei prezintă un risc moderat pentru sănătatea publică globală

Riscul pentru sănătatea publică ar putea deveni ridicat dacă acest virus exploatează oportunitatea de a deveni un patogen uman şi se răspândeşte în grupuri cu risc mai mare de boli severe cum ar fi copiii mici şi persoanele cu imunodepresie, a precizat OMS.

Începând cu 26 mai, un număr total de 257 de cazuri confirmate şi 120 de cazuri suspecte au fost raportate în 23 de state membre unde virusul nu este endemic, a precizat agenţia sanitară într-un comunicat. Nu au fost raportate decese până în prezent.

OMS a mai precizat că apariţia bruscă a variolei maimuţei în acelaşi timp în mai multe ţări non-endemice sugerează o transmitere nedetectată pentru o perioadă şi evenimente recente care au amplificat-o. Agenţia a adăugat că se aşteaptă ca mai multe cazuri să fie raportate după ce monitorizarea în ţări endemice şi non-endemice se va extinde. Citește continuarea AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel