Data publicării:

Inaugurarea preşedinţiei Consiliului UE. Comisia Europeană vizitează Finlanda

Autor: Ema Apostu | Categorie: Root
WhatsApp
Comisia Europeană a sosit joi în Finlanda pentru a marca inaugurarea preşedinţiei acestei ţări nordice la Consiliul Uniunii Europene pentru următoarele şase luni şi a discuta despre agenda sa, informează dpa.

Premierul finlandez Antti Rinne a organizat un dineu la reşedinţia sa oficială Kesaranta din Helsinki în onoarea delegaţiei de la Bruxelles, condusă de preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Finlanda a declarat că o problemă centrală a preşedinţiei sale va fi promovarea leadershipului UE pe plan internaţional în ceea ce priveşte acţiunile pentru protejarea mediului în condiţiile schimbărilor climatice. Alte subiecte includ un proiect de buget pe termen lung şi necesitatea de a apăra valori europene comune, cum ar fi statul de drept. Vineri, Comisia urmează să se întâlnească cu membrii cabinetului finlandez pentru convorbiri, inclusiv între Juncker şi Rinne.

Programul de vineri mai cuprinde un dejun oferit de preşedintele Sauli Niinisto şi se va încheie cu o vizită la parlamentul finlandez şi o întâlnire cu Marele Comitet al Parlamentului, care cuprinde 25 de membri şi are un rol-cheie în ghidarea politicii guvernului finlandez în cadrul UE. Finlanda a preluat luni de la România preşedinţia Consiliului UE şi a adoptat sloganul 'O Europă sustenabilă - Un viitor sustenabil', conform dpa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel